Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Utilsigtet togmøde - Så skete det igen (Generelt)

af Rask Ingemann Lambertsen, 20/1 2022, 19:40 (799 dage siden) @ Lars

Ikke noget sikkerhedsmæssigt problem men selvfølgelig lidt træls for driften hvis det ikke var meningen at de to tog skulle mødes for at koble sammen.


Findes der i virkelighedens verden situationer, hvor det kunne være tilsigtet, at to modkørende tog skulle møde hinanden på fri bane, altså uden for en station?. Jeg er med på muligheden for, at de skal sammenkobles, men det sker vel på en station?

Hvad er din definition af en station, der gør det sikker på en station, men ikke sikkert udenfor en station?

Valget af stedet for sammenkoblingen kunne være begrundet i at frigøre sporplads et andet sted.

Hvad skulle ideen være med at køre ud på strækningen for at koble? De skal jo samme vej bagefter, så det ene tog kan jo bare vente på det andet, som det så ofte skete i "gamle dage", når IC3eren fra Esbjerg kobledes med toget fra Århus i Fr.cia, så de kunne fortsætte fortsætte samlet til København.

Men i det eksempel kommer de to tog jo også fra hver sin retning og mødes i samme spor.

--
Med venlig hilsen,
Rask Ingemann Lambertsen

I øvrigt mener jeg, at Kai Tak lufthavn bør genopføres.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak