Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Spritnye Vectron-tog samler støv: Lidt mere end halvdelen er (Jernbanen i dag)

af andersj @, Aalborg, fredag 21. januar, 2022, 17:37 (163 dage siden) @ larsht

Når man ikke vil immunisere til Holbæk, så må lokomotiverne stå stille.


Som jeg forstår det, er antallet af køreklare styrevogne den største begrænsning ifht at få flere Vectroner på skinnerne.


Ja, der er jo kun 25 dobbeltdækkerstammer, hvortil der er bestilt 26 Vectron lokomotiver.

Så den største begrænsning er reelt at man har fået leveret lokomotiverne til Tysklandskørslen før vognene fra Talgo. Det er jo hvad der kan ske når man køber fra to forskellige leverandører. Man kunne selvfølgelig have været tidligere ude med udbuddet på personvogne, som på mange punkter virker dårligt forberedt og panikagtigt gennemført.


Du mener at den ene leverandør leverer til tiden og den anden er forsinket? Ja, det er da vildt dårligt forberedt og panikagtigt gennemført - det er da klart.......eller......

Det var nu ikke en kritik af forsinkelsen, men selve udbuddet.

Hvis man havde været lidt tidligere ude, så kan man som køber normalt også vælge sin leveringsdato noget mere præcist end "hurtigst muligt".

Det virker også lidt til at man har købt sig ind i et projekt og ikke et produkt - et projekt der er afhængig af at DB baner vejen med test og godkendelser - i hvert fald i Tyskland. Fint nok at købe sig ind i et projekt, men måske ikke så smart når hurtig leveringstid er afgørende.

Man har ikke udbudt styrevogn eller option på styrevogn, selvom man med et hurtigt overblik over markedet burde vide at både Deutsche Bahn og ÖBB havde udbud igang på vognstammer med styrevogn på daværende tidspunkt.

Man kunne have stikket en pind i jorden og have gået mange andre veje hvis man tænkte lidt strategisk. Man kunne have været en del af DB's udbud eller man kunne have indlejet vogne og afventet at styrevognene blev udviklet og godkendte.

Det er nogle af de punkter hvor jeg mener at udbuddet ikke har været velovervejet godt nok.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak