Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Spritnye Vectron-tog samler støv: Lidt mere end halvdelen er (Jernbanen i dag)

af andersj @, Aalborg, fredag 21. januar, 2022, 17:40 (208 dage siden) @ larsht

Spritnye Vectron-tog samler støv: Lidt mere end halvdelen er i brug

Artikel i Ingeniøren.

"DSB har fået leveret 32 af 42 nye el-lokomotiver, men manglende elektrificering betyder, at kun 18 er på skinner i øjeblikket.
Blandt de resterende 14 er fem i reserve, klar til at blive sat ind ved problemer, tre bruges til oplæring af personale, endnu tre er på værksted, mens der ikke er fundet beskæftigelse til de sidste tre, som har status af ‘langtidsparkeret’ i DSB’s garage."

Med andre ord 3 stk står og samler støv. - En (støv)storm i et glas vand? :-)


Udover sensationslysten på det bemeldte medie kunne man jo inden man havde skrevet sin artikel valgt at have sat sig en smule bedre ind i sit materiale, men sådan er det nu engang......

Ud af de 25 "sæt" af dobbeltdækkertog benyttes pt max 19 (og det kun om fredagen) i drift - blandt andet på grund af ombygning til ERTMS - med andre ord - der vil senere komme flere tog til som lokomotiverne kan trække

I K23 kommer Nivå-Næstved systemet til og så vidt jeg kan se bruger det system 8 stammer. Er der stammer nok til både Nivå-Næstved og Helsingør-Roskilde/Næstved systemerne? Øresundstogene kan selvfølgelig bruges på nogle af Helsingør-Roskilde/Næstved løbene.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak