Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

En personbil kørte ud foran og afsporede tog (Jernbanen i dag)

af Ole Lund Jensen, 22/1 2022, 17:22 (907 dage siden) @ Steen Nielsen

Det involverede tog bestod af Ys 16 - Ym 16 og var sydgående ved kollisionen. Ys 16 fik bl.a. svære skader på frontskørtet og fik den ene puffe afrevet, og så afsporedes vognen på bageste bogie, der drejede sig næsten på tværs. Ys 16 blev lidt før kl. 17.30 sporsat af en mobilkran fra Redningsringen, og den blev derefter af Ym 16 og i skridtgang trukket hen overkørslen ved Vrist T. Mobilkranen og den ledsagende lastbil med kran var i mellemtiden kørt derhen, så jeg formoder det må være der man har løftet styrevognen og måske også Ym 16 på blokvogn for landevejstransport tilbage til Lemvig. Ym 16 kunne jo i princippet godt som rangerbevægelse være listet solo og baglænskørende tilbage til Lemvig, men den skulle jo så passere stedet for afsporingen, og den tværstillede bogie havde måske lavet så megen ravage i sporet og sporvidden, at det ikke gik an uden sporstrammere eller egentlig udbedring.

Der gik næsten to døgn inden undersøgelser på stedet og udbedring af sporet var afsluttet, og toggangen nord for Strande genoptoges ifølge Midtjyske Jernbaners Facebook-side først torsdag med skoletoget afgang Lemvig 14.00.

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Asynkronlokomotiver
Asynkronlokomotiver

Tomas Larsson har udarbejdet denne rapport på svensk (i PDF-format) om anvendelsen af asynkrone motorer i danske, svenske og tyske lokomotiver. Under 1977 provkörde den norska statsjärnvägen (NSB) och den danska statsjärnvägen (DSB) en ny lokomotiv type DE 2500.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak