Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til København Syd (Generelt)

af Rørvig Station, 29/1 2022, 10:18 (676 dage siden) @ mikedk2100

Hovedbanegården ligger jo fx I postdistrikt København V (Vesterbro) og ikke i København K (City/Indre by), som vel ville være logik for en centralstation.

Nu kaldes Hovedbanegården jo Hovedbanegården jo netop 'Hovedbanegården', ikke 'Centralstationen'. Hovedbanegården har altid ligget på Vesterbro og hedder sådan fordi det var der man afsendte alle tog ud af byen fra. Hvorfor DSB har valgt at fejloversætte det til "Central Station" kan man jo skrive til DSB og spørge dem om. Det giver vel i de fleste tilfælde ikke mening at nedrive dele af den indre bydel for at føre toget derind, så man ser også i andre større byer, at hovedbanegårde ligger på randen af hvad der var var byen dengang, fx dette kort over København fra 1850, hvor banegården ligger i "Dronings Enghave", omtrent hvor den ligger i dag. https://historiskatlas.dk/@55.6827140,12.5776291,14z?m!201

Samme tendens ses også mange steder i indland og udland. Så DSB's fejlopfattelse af at stationen/stationerne ligger centralt i byerne er ikke helt præcis. Stationerne blev typisk opført i udkanten af byerne, og så udviklede byen sig om transportknudepunktet.

Som København har udviklet sig ligger Nørrebro centralt i kommunen, og er den tættest befolkede bydel. Så DSB kunne med rette kalde Nørrebro "Central Station" på engelsk, hvis de så gerne vil have sådan én. Og de bør rette Hovedbanens oversættelse til "Main Station".


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Bogen om DSB litra E
Bogen om DSB litra E

I 2006 udgav Steffen Dresler bogen ´DSB litra E svensk- og danskbyggede eksprestogslokomotiver´. Med forfatterens velvilje er bogen digitaliseret og forsynet med en ekstra tegning. Her er hele historien om de smukke E-maskiner.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak