Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til Kbh. Syd - burde være Sydvest (Generelt)

af PD Hansen, 30/1 2022, 00:18 (868 dage siden) @ EA 3020

Med baggrund som projektmedarbejder (og projektleder på delprojekter) i projektets første indledende faser og analyser kan jeg med sikkerhed fastslå, at betegnelsen “Ny Ellebjerg” alene var en arbejdstitel [...]

Af uransalige årsager blev “Ny Ellebjerg” desværre så implementeret i projektet, at navnet hang fast frem til og ikke mindst efter åbningen. Oprindelig skulle den nye station hedde enten “Ellebjerg” eller “København Sydvest”. I flere indledende rapporter hed projektet “København Sydvest”, men det forsvandt ud på et tidspunkt og blev erstattet af Ny Ellebjerg.

Det er rart at høre at der faktisk var kloge medarbejdere involveret den gang, som havde tænkt på Sydvest. De er åbenbart forsvundet nu, desværre.

Er Transportministeriets kommunikations/marketing-folk evt. blevet udflyttet så langt væk fra Kbh., eller forhindret adgang til f.eks Google Maps, så de ikke længere ved hvor Ny Ellebjerg faktisk ligger? Det er lige så meget mod vest som det er mod syd, i forhold til København. Og passagererne kommer jo ikke alene sydfra, men også vestfra.

At der også findes en station syd for Berlins centrum er ikke et argument for at anvende Kbh. Syd frem for Kbh. Sydvest. Der findes sikkert også en station i verden benævnt Xby Vest - eller Øst - men derfor behøver vi heller ikke at bruge de betegnelser.

Kbh. Sydvest var gennemtænkt. Men så kom de famøse 45 Politiken-læsere på tværs, og ministeren og andre bilglade politikere kunne ikke længere tænke selv, desværre.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak