Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til Kbh. Syd - burde være Sydvest (Generelt)

af Rørvig Station, 30/1 2022, 17:13 (901 dage siden) @ PD Hansen

Det virker også tosset at én afdeling af staten først navngiver et postdistrikt Kbh. SV (Syd-Vest), og samme stat derefter giver navnet Kbh. Syd til en station, der ligger nordvest for SV. Staten må have et meget specielt kompas, hvor verdenshjørnerne ligger i en anden rækkefølge end på mit ;-)

En arbejdsgruppe i Postvæsenet har på et tispunkt valgt postdistriktnavnet København S - måske op til kommuneindlemmelsen af Sundbyernes Kommune i 1902. Derfor er det også letsindigt at gætte på at S'et står for Sønderbro. S var i hvert fald ikke et af de oprindelige københavnske postdistrikter,

Omkring 120 år efter, i start-2020'erne har en politisk arbejdsgruppe besluttet at en station skal hedde noget andet, København Syd.
Skulle dette have været koordineret gennem statsministeriet? Jeg synes at det er lidt overdrevet at begynde at skyde mod staten fordi to navne minder for meget om hinanden.

Navnet "Syd" er vel bl.a. valgt fordi det signalerer at der afgår tog til det sydlige udland. Skriv gerne til Trafikministeriet og spørg om aktindsigt (hvis man kan få det i politiske papirer), og send gerne svaret her i forum, det kunne være interessant. Du kan også prøve at skrive til de politiske ordførere, deres email-adresser står i ministeriets pressemeddelse.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak