Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til Kbh. Syd - burde være Sydvest (Generelt)

af Niels Bak, 30/1 2022, 20:01 (905 dage siden) @ Rørvig Station

... hvor Ny Ellebjerg faktisk ligger? Det er lige så meget mod vest som det er mod syd, i forhold til København. Og passagererne kommer jo ikke alene sydfra, men også vestfra.


Du bygger på den forkerte forudsætning at København er et punkt. Det er det ikke, København er et storbyområde, og Ny Ellebjerg ligger midt i storbyområdet. København har udviklet sig siden 1847, hvor banen til Roskilde åbnede.

Kbh Sydvest var gennemtænkt. Men så kom de famøse 45 Politiken-læsere på tværs, og ministeren og andre bilglade politikere kunne ikke længere tænke selv, desværre.


Ikke særligt gennemtænkt, da der findes et kvarter Sydvest, som stationen ikke ligger i. Stationen ligger i Valby.

Næ det gør der faktisk ikke. Der findes et postdistrikt, som hedder SV. Til forskel fra Nordvest hvor kvarteret har fået navn efter postdistriktet (formoder jeg, eller også fra Nørrebrogade/Frederikssundsvej, der vist tidligere hed Nordvestvejen), så er der da ingen mennesker, som siger, at de bor i Sydvest. Man bor i Sydhaven - eller officielt i Kongens Enghave.

Ny Ellebjerg ligger øst for Ole Andresens mislykkede "hovedbanegård" i Høje Tåstrup, nord for S-togs serviceområde i Ishøj/Hundige-området, vest for busterminalen på Sundbyvester Plads, syd for stationer som Valby og Jægersborg.
Hvis man vil finde centrum for den mest sammenvoksede del af byområdet er det vel Bispebjerg, som Ny Ellebjerg ligger syd for.
I 1847 åbnede København Station, beliggende udenfor byens volde, SV for rådhuset. Cirka hvor København H ligger i dag.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

På Sporet Af 2022

På Sporet Af 2022. Pris 240 kr.

Læs mere
Københavns Frihavns-Aktieselskab
Københavns Frihavns-Aktieselskab

Historien om Københavns Frihavn med fokus på det rullende materiel fra 2-koblede damplokomotiver over Triangel traktorer til tidligere DSB MH rangerlokomotiver. I artiklen er der endvidere links til mange billeder af materiellet.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak