Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Galten st. (Generelt)

af Frank Poulsen, 7/2 2022, 10:05 (670 dage siden) @ Ole Juhl

Så Galten bliver stationsby igen. Det ser ud til at stationen anlægges i udkanten af Galten, hvor den gamle station på den tidligere Hammelbane jo ligger i midten af byen. Mvh vestjyden


Ja, lidt poetisk kan vi sige at Hammelbanen næsten genopstår.
Gode kræfter arbejder for at der skal komme flere standsningssteder på strækningen, strækningsforslag løber forbi nogle bysamfund som godt kan forsvare det.
Framlev/Harlev J, Låsby og Sejs/Svejbæk, mon ikke de kommer med i snakken, men i første omnga tror jeg det handler om at imødekomme kravet om kort rejsetid og så kikkers der på om der er "plads" til ekstra standsningssteder.
Meeeeeen det kræver nok at de "lokale" tager arbejdstøjet på og gør opmærksom om de har på behovet.

Uanset hvad, jeg bor i Galten-Skovby og GLÆDER mig meget til banen kommer.

Det jeg finder spændende ved den bane er jo at den vil få en station i en by der ikke tidligere har haft en station i nærheden. Ny bane Ringsted - København, har en ny station ja, men Køge Nord... Der er jo stadig s-tog tæt på osv. Så synes jeg ikke er helt det samme. Her ser jeg det som en helt ny bane, en hidtil helt ubetjent område der bliver betjent. Der skal vi vel tilbage til Kastrup banen i 90erne før vi finder noget lignende. Og den finder jeg heller ikke helt sammenlignelig, fordi en lufthavn er en anden faktor end en alm. by.

Så derfor finder jeg det ekstra interessant. Og hvem ved hvad det ellers kan åbne op for af helt nye byer der i dag ikke er betjent rundt om i det ganske land.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hectorrail

Jernbanebøger

Med toget gennem tresserne

Med toget gennem tresserne. Pris 340 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak