Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Flixtrain vil købe 65 tog og 50 Vectrons til EU ekspansion (Generelt)

af andersj, Aalborg, 19/2 2022, 15:39 (789 dage siden)

Ifølge den tyske avis WirtschaftsWoche (WiWo) planlægger Flixtrain at købe personvogne hos russisk ejede Transmashholding International (TMHI), bestående af 28 lange vognstammer og 37 korte der alle skal kunne køre 230 km/t.

En Business Insider (BI) artikel fra juli 2021 nævnte 60 tog på mellem 4 og 10 vogne.

Derudover skulle Flixtrain også være i forhandling med Siemens om at købe 50 Vectrons til 230 km/t.

Lige nu søger Flixtrain efter finansiering af materiellet, da planen er at et eksternt selskab skal købe togene som Flixtrain så leaser. Denne præsentation overfor investorerne er WiWo kommet i besidelse af og her nævnes Danmark specifikt som et af de kommende markeder for Flixtrain næst efter Holland og Belgien. Senere vil man også gerne køre i Polen, Tjekkiet og Ungarn.

TMHI har produktionsfaciliteter i Ungarn.

Kilder:
WiWo artikel vogne

WiWo artikel lokomotiver

BI artikel vogne

Kort over gennemsnitspriser pr. kilometer i infrastrukturafgift for fjerntog. Jo mørkere rød, jo højere prioritet har Flixtrain for at komme ind på markederne:
[image]

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Stenlejerne på Sjællands Odde A/S
Stenlejerne på Sjællands Odde A/S

Sjællands Odde består primært af sten og grus, som er ført dertil af skiftende havstrømme. I næsten 100 år blev disse materialer gravet ud, knust, sorteret og fragtet bort, og en 600 mm smalsporsbane med både damp- og diesellok spillede en vigtig rolle i et effektivt transportsystem.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak