Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Flixtrain vil købe 65 tog og 50 Vectrons til EU ekspansion (Generelt)

af andersj, Aalborg, 20/2 2022, 01:30 (768 dage siden) @ anho

Måske lidt urelateret, men er der nogen der kender til (rygter angående) SJ's planer for kørsel af tog i Danmark? Nu kørte de jo et X2000 til Padborg på forsøgsbasis her sidste år, og deres nye Zefiro Express bliver jo også udstyret til kørsel her til lands.

Tilbage i 2019 var der i hvert fald officielle planer om at køre til Odense og senere til Aarhus: https://www.dr.dk/nyheder/penge/svenske-tog-vil-konkurrere-med-dsb-i-danmark

Nu kommer det nok til at være direkte til Aarhus, da svenskerne ikke kan finde ud af at gennemføre en udbudsproces på tog.

I øvrigt er der stadig ikke skrevet kontrakt på Zefiro Express togene, så kontrakten er nok blevet indklaget for 117. gang. Det samme er sandsynligvis sket på regionaltogkontrakten til SJ hvor CAF blev kåret som vinder i oktober 2021, men hvor der heller ikke er indgået kontrakt endnu.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak