Sidespor på Vestbanen (Nu med fotodokumentation :o)

af K.B.Andreasen @, Midtsjælland, onsdag 08. juni, 2011, 23:11 (3050 dage siden) @ jesper

Ja så tænkte jeg at det var på tide at vove sig lidt på opdagelse i skoven igen, og hvorfor så ikke lige bruge lidt af aftenen på at prøve at finde det gamle Dyndet (Dy)sidespor på Vestbanen. Det var faktisk ikke så svært, man skal dog helst have et par lange bukser samt en god myggespray med ;-)

Jeg har så vidt muligt prøvet at tage billederne, så man kan se fra det ene sted til det næste sted, hvorfra de er blevet taget. Desuden har jeg markeret stederne på luftfotoet, så den nærværende iagttager kan følge så godt med som muligt. ;-)
[image]
1. Er taget retning Kværkeby, og man kan se at sidesporet i sin tid har startet stort set præcist i km 54.4. Man kan stadig se grøften til venstre der drejer af og følger det tidligere sidespor.
[image]
2. Er taget i retning væk fra selve banenlinien. Noget af venstre side af den gamle trace er på et tidspunkt gravet op og lagt ovenpå traceén, her har nogle træer nu fået fæste.
[image]
3. Der er groet godt til, men man fornemmer tydeligt hvor traceén er. Længere fremme bliver den også nemmere at følge, da der er (næsten selvfølgelig) er et hjulspor ovenpå den.
[image]
4. Traceén er tidligere blevet krydset af en vej her, og man kan stadig fornemme lysningen på begge sider, hvor den har været.
[image]
4-5. Her kan man tydeligt se traceén der ligger ca 1-1.5 m over resten af skovbunden samt en gammel grøft.
[image]
[image]
6-7. Her er det efter mange års kørsel med skovningsmaskiner lykkedes at blødgøre traceén og lave hjulspor, så der kan være lidt svupset og små pytter.
[image]
[image]
8-9. Her har traceén været i niveau med resten af overfladen, og samtidig været brugt som tømmerplads for skovarbejderne, så her kan det være svært at se nogle direkte spor. Det har dog lykkedes et enkelt større træ at skyde op midt i det hele. Træet findes på koordinat: N.6150238 E.685424.
[image]
[image]
10-11. På stort set resten af traceén, ligger der nu en hyppigt brugt skovvej. Men den opmærksomme "togtosse" vil straks igen bemærke at den ligger et stk. over resten af skovbunden.
[image]
[image]
12. Her svinger vejen væk fra traceén, der følger med de første grader, men fortsætter så lige ud igen, hvor der igen har fået lov at vokse nogle mindre træer op.
[image]
13. "End of the line" Man fornemmer stadig lidt af traceén, hvor Lotte 1 og 2 går, men den er ved at være godt slidt efter mange års græsning. Det er muligt at den har fortsat endnu nogle meter ind mellem træerne, det kunne se sådan ud, men det ender brat i en skrænt ned. Men der er jo nok også blevet en del efter at sporet er ophørt.
[image]
14. Sidste billede er taget stående halvt oveni lotternes efterladenskaber, retning mod banelinien.
[image]
Bonus billede. Der lå nogle gamle sveller på stedet. Tror dog ikke at de er helt fra banens tid, selvom de til dels var ved at falde fra hinanden. Men det er der helt sikkert andre der er mere sagkyndige til at fastslå.
[image]

Tak for turen alle sammen. Håber at I har nydt den. Skulle I selv have lyst til at opleve den live, kan det varmt anbefales.
Sidesporet ligger ved Dyndet der er et yndet udflugtsmål for Borup og omegn, da der både er gode fiske og bade muligheder. Desuden ligger den gamle købmandshandel Thehuset der, samt traktørstedet Mallerklemmen der er kendt for sine æbleskiver.
Er man mc´ist så er der uformelt træf her, hver den første søndag i måneden :-)

--
[image][image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen