Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Remisen i Silkeborg? (Generelt)

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 20/6 2011, 14:29 (4687 dage siden) @ Troldhøj

"Kongeremisen" i Silkeborg blev opført i forbindelse med banen Skanderborg-Silkeborg. Det var vist noget med at den daværende konge gerne ville gå på jagt i skovene, og derfor skulle hans salonvogn kunne stilles indenfor.

I dag bliver bygningen brugt til civile formål og jeg tror ikke rigtig på at der er belæg for at lave noget der mht. sporforbindelse. Det vil også koste det hvide ude af øjenene i så fald.

Der eksisterer en lille del af SKRJ-remisen i dag, det er selve endebygningen, hvor der holder et jern- og metalfirma til. Selve hovedremisen hvor sporene var, er forlængst nedrevet.

Ellers er der jo remisen i Viborg. Den er jo fredet, ligesom drejeskiven og de omkringliggende spor lige er blevet det i april 2011. Men hvem der bestemmer hvad der skal opbevares der og hvordan fremtiden ser ud for remisen (der har været snak om at bruge den til bl.a. erhvervsformål), det ved jeg ikke noget om.

Men MHVJ har bl.a. sin gang i remisen. Ligesom der står flere af Jernbanemuseets enheder. Og det er kun rigtig godt at den kan blive brugt til jernbaneformål.

Mvh
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak