Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Remisen i Silkeborg? (Generelt)

af L.H. Jensen, 20/6 2011, 15:47 (4688 dage siden) @ Claus E. Hansen

"Kongeremisen" i Silkeborg blev opført i forbindelse med banen Skanderborg-Silkeborg. Det var vist noget med at den daværende konge gerne ville gå på jagt i skovene, og derfor skulle hans salonvogn kunne stilles indenfor.


Mvh
Claus

Tja, det lyder jo som en god historie, men mon ikke man så havde bygget remisen lang nok til, at den rent faktisk kunne rumme kongevognen fra netop 1871 ...?
Jeg hælder mest til ideen om, at det blot er en helt almindelig remise for to damplokomotiver, og hvis den er fra 1871, er det nok J-maskiner, den er dimensioneret efter. På det tidspunkt har man vidst, at banen ville blive videreført mod Herning, og så er det klart, at man har nøjedes med at bygge en simpel tosporet "overnatningsremise" i stedet for et større anlæg, der ville blive mere eller mindre overflødigt, den dag togene kom til at køre "lige igennem" ...
Men det skal da nok passe, at man senere har brugt den korte remise til opbevaring af en af de 2- eller 3-akslede salonvogne, som DSB rådede over, og derfra er der jo ikke langt til, at bygningen i daglig tale er betegnet "kongeremisen" :-)

Mvh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak