Apropos røde hjul

af UTJ, fredag 27. august, 2010, 14:07 (4045 dage siden) @ Michael Julsrud

Jeg har et fabriksfoto af Nr. 26, jeg har fået af en tidligere APB mand. Men hvordan er det med rettighederne til sådan et billede ?? Ville jo gerne uploade det her.

Mvh.

Michael

Lidt fra Oprethavsloven:
Fremstillere af fotografiske billeder

§ 70. Den, som fremstiller et fotografisk billede (fotografen), har eneret til at råde over billedet ved at fremstille eksemplarer af det og ved at gøre det tilgængeligt for almenheden.
Stk. 2. Retten til et fotografisk billede varer, indtil 50 år er forløbet efter udgangen af det år, da billedet blev fremstillet.

Undtagelsen (uddrag af § 91)
Stk. 5. Bestemmelsen i § 70 finder ikke anvendelse på fotografiske billeder, der er fremstillet før den 1. januar 1970.

Der skelnes mellem værker og fotografiske billeder. Arne Kirkebys billeder må anses for at være "fotografiske billeder" og ikke "kunstværker", da de ikke er optaget i professionelt øjemed, men alt dette må jurister hellere fortælle om, da oprethavsret er noget indviklet noget. Men konklusionen er nok, at tognørd-billeder fra før 1. januar 1970 kan vises frit. Men der er vist ingen retspraksis og en pressefotograf vil selvfølgelig mene at deres billeder er "værker" og ikke blot "fotografiske billeder"

I AK-tilfældet findes samlingen hos OMJK og mon de kan have noget imod at AK's dokumentation bliver brugt?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Nærumbanen 1900-2000

Nærumbanen 1900-2000
Pris 290 kr.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen