Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Sporvogn i Köbenhavn? (Trafikpolitik)

af Åke Holmén @, Norrköping, 27/6 2011, 19:25 (4681 dage siden) @ Leif Jørgensen

Billedet er fra 1953. Det er omkring den tid, Københavns Sporveje for alvor begyndte at lide under manglende modernisering og en vognpark, der for over halvdelens vedkommende var 40-50 år gamle. Det er det indtryk af gammeldags transportmidler, der desværre stadig hænger ved.

Det er i øvrigt Nørrebrogade i forgrunden og Frederiksborggade på den øverste trediedel. Fotografen har brugt en lidt alternativ teknik, så man kan se længere ind i byen, end man ellers ville kunne. Så de mange sporvogne, der ser ud til at befinde sig på en kort strækning, er faktisk spredt ud over ca. 1,2 km.

Med venlige sporvogn-hilsner
Leif Jørgensen

Hej Leif

Och tack för intressant svar. Vet du mer om bilden?
Kombinationen Nørrebrogade och Frederiksborggade förklarar naturligtvis antalet spårvagnar, men vad slags "alternativ teknik" handlar det om? Det är såvitt jag kan se inte en vanlig hoptryckning med tele, och bron verkar nästan ha försvunnit, fast det är väl det ljusare partiet. Kan man göra något sådant med en storformatskamera, eller har man lagt ihop två bilder? Den svängande spårvagnen går väl in i gatan mot Nørrebros Teater, men är Nørrebrogade och Frederiksborggade i en så perfekt rak linje?

Bästa hälsningar
Åke


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Danmark set fra en togkupe

Danmark set fra en togkupe. Pris 300 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak