Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Dobbelt sporet ved dybbelsbro er aktivt nu.. (Jernbanen i dag)

af Svend, 7/8 2011, 14:46 (4618 dage siden) @ Christian Ahm

Jo det er skam et dobbeltspor! Forgreningen ligger i Skelbæk, som stationen hedder.
Og Dybbølsbro station er ikke en station, men et trinbræt eller et standsnings sted på den fri bane.

De to spor mod Dybbølsbro/Skelbæk er ikke dobbeltspor isoleret set. Et dobbeltspor/dobbeltspordrift er jo (citat fra SR):

"To hovedspor på fri bane, hvor dobbeltspordrift normalt finder sted" og
"Kørsel ad to hovedsporpå den fri bane, når det ene spor benyttes i én køreretning og det andet spor i én anden (modsat) køreretning. Togene kører på højre spor efter køreretningen"

Men hvis vi tager de to spor ind mod København H nær med i betragtningen, er det selvfølgelig korrekt, at der er dobbeltspor mellem Bavnehøj/Valby og København H, selvom det reglementarisk er noget kringlet :-)

For første gang på S-banen har man indført vekselspor som, hvis vi skal være meget pedantiske, er to enkeltspor. De to hovedspor = stationerne (4. og 6. hovedspor) København H - Skelbæk er da også forsynet med almindelige ud- og indkørselssignaler for begge køreretninger, men kun med fuld HKT for køreretningen mod Skelbæk (systembetinget).
De to spor for den modsatte køreretning Valby-København H og Bavnehøj-København H må ikke officielt benævnes 3. hhv 5. hovedspor, da de ikke er vekselspor.

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak