Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

AM-stationer på enkeltsporede strækninger vest for Storebælt (Jernbanen i dag)

af Flemming, knivkær Strand, 25/10 2011, 13:55 (4538 dage siden) @ ME1508

"En del stationer kan stilles på automatisk gennemkørselsdrift, når det er gjort ophører stationen med at være en station og bliver en del af den frie bane."

Den påstand bliver du nød til at uddybe. På de strækninger du kører på, har vi blandt andet stationerne Viby Sjælland, Kværkeby, Fjenneslev og Forlev, der for det meste har AG-drift indkoblet. Er de så blevet til den fri bane? Og hvad hvis nu I-signalet mod forventning viser stop, bliver du så ind- eller forbirangeret?

Hej ME 1508

Svarer jeg et diesellokomotiv? Ja ok, på fjernstyrede strækninger vedbliver stationen at være en station og signalerne falder også på stop ved togets passage, det var derfor jeg skrev på en del stationer. På en enkeltsporet strækning sker der andet når en mellemstation sættes på automatisk gennemkørselsdrift, indkørselssignalerne for begge køreretninger sættes på gennemkørsel og sporskifterne stilles for gennemkørselssporet. I signalerne falder ikke på stop ved togpassage, stationen ophører med at være station og bliver en del af den frie bane.Håber det var uddybende nok, ellers må du spørge igen.

Gode hilsner

Flemming


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hectorrail
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak