Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nordvest linjen og el..

af UTJ, 28/11 2010, 05:56 (4869 dage siden) @ Kristian Jakobsen

Har man gang i nogen projekter der jeg har misset? hvalsø st har en masse sidespor og de ligner faktisk de er fyldt med master til at få i jorden til el og de er helt nye.. lægger vel 100-150 master til at blive sat ned i jorden, set igår da jeg kørte hjem fra holbæk..

Master er jo en hel molbohistorie i sig selv. Tror det er det gamle Århus-lager, altså de master Banestyrelsen købte til Fredericia-Århus, som senere blev "omfaktureret" til bl.a. S-banen. De er blandt andet blevet brugt til Holte-Hillerød. El-til-Århus løb jo ud i sandet, da projektet afsporede med en baneudretning gennem Ejer Bavnehøj osv. Banestyrelsen lagde nemlig så mange andre ting ind i projektet at det blev skrinlagt af politikerne (og godt for det, med den løbske projektøkonomi). Pudsigt at nogle troede at man kunne være så smart at snyde sig til "en helt ny bane", skjult i et el-projekt, uden at de bevilligende opdagede det. Samtidig havde DSB jo saboteret den rigtige el-togs-idé med dieseluhyret IC4, som jo med de daværende lavere brændstofpriser ikke behøvede at være særlig økonomisk med de dyre dråber.

Først når nogle finder på at designe et projekt med el-tog til Århus på den eksisterende bane, uden alle mulige ombygninger, ud over immunisering, kommer der ellerter nord for Fredericia - for ellers tør politikerne af gode grunde ikke. Så kan man altid udrette bagefter.......


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak