Avatar

Sebstrup sidespor (Generelt)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, onsdag 04. januar, 2012, 09:07 (3390 dage siden)

Mellem Christianshede og Hjøllund på strækningen Funder-Brande blev der under 2. verdenskrig anlagt et sidespor.

Og det er sådan set den eneste oplysning, jeg har. Ingen datoer for oprettelse og nedlæggelse og intet om sidesporets formål.

Vi befinder os på et af de mest øde steder i Danmark. Der er 4,0 km mellem Christianshede og Hjøllund og ellers "intet" udover sand og grantræer. Selv om sidesporet er anlagt under 2. verdenskrig og derfor muligvis kunne have relation til besættelsesmagten, fortaber formålet sig stadig i det uvisse. Men måske noget med et ammunitionsdepot? Men hvorfor lige her langt væk fra alt? Vi befinder os her.

Sidesporet er ikke nævnt i Morten Flindt Larsen: De Danske Statsbaner Stednavneforkortelser. Jeg har ingen tjenestekøreplaner fra 1940-1945 på lager og kan derfor ikke se, om sidesporet er nævnt heri (hvad sidespor normalt vil være).

Sebstrup blev i 1945 stavet "Sebstrup" men staves i dag "Sepstrup". Varianten "Septrup" er set, men beror sikkert på et tryk- eller stavefejl

Alle oplysninger vil være velkomne.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen