Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

7-11 fakta + lidt nedfældede facts. (Generelt)

af Steff, 4/2 2012, 00:58 (4459 dage siden) @ Anders Pedersen

Godaften til alle!

Hvad enten vi kan lide det eller ej, er verdenen ikke som ”da vi var unge” og dermed i princippet genkendelig, tryk og forblivende, noget vi kunne forholde os til, eller som vi TROEDE/TROR det var.
Jeg synes det er meget forkert at antage, at ”7-11” og dermed ”Kort og Godt” personalet gør noget bevidst for at ødelægge DSB og hellere sælge ”Haps´er og kaffe” end billetter. De handler ganske simpelt ud fra de vejledninger og bestemmelser de har fået… Og det er der nogen på højeste niveau, der har bestemt, ud fra nogle politiske beslutninger og kontrol- og vejledningsmæssigt er der ikke afsat midler herfor.
Det vi ser og har set, er en politisering af jernbanerne ud fra ”religion/ismer”, de sidste mange år den liberalistiske og tilsyneladende de næste år den mere socialistiske tilgang – ikke flere udliciteringer. Og resultaterne af disse ”religion/ismer” falder også helt i tråd med, hvad der er sket indenfor de statslige områder på godt og ondt. Og vi kan lige så godt vende os til det; intet bliver som ”i de gode gamle dage”. Der er ikke nok penge og derfor ej heller ansatte til at kunne ”gøre som vi plejede”. Igen, at lære det udenad, hvis man ikke kan forstå det.
Og det er jo IKKE kun i Danmark, at vi synes at banerne ikke er som de burde. Se bl.a. til England hvor en ”isme” blev kørt ud i ekstremerne og som Danmark pludselig skulle gøre tingene efter omkring årtusindeskiftet, ”bare rolig, vi gør det på den danske måde” (det er et spørgsmål om at kunne tælle til 79). Og billetter – ja – vi har bare været vandt til, at kunne købe det på en station. Men i mange år er stationer og billetsalgssteder blevet nedlagt og alligevel stiger antallet af rejsende, hvor de så end får deres ”lovlige rejsehjemmel” fra. Vi bliver mere og mere vandt til at købe billetter på nettet, via SMS, aps og nu også et elektronisk rejsekort. Ja, den personlige vejledning mangler, hvor har vi dog været godt vandt, dengang der var personale nok (til en noget billigere takst end den vi nu selv forlanger sammen med ferie og anden frihed). Nu skal vi selv finde løsningen og kun i yderste tilfælde, kan man få personlig betjening. Se bare på kommunerne i fremtiden.
Og hvis man tror at udenlandske eller private firmaer/operatører gør det bedre, så er man ”over norm” naiv. De gør nemlig lige det de skal og IKKE en tøddel mere. Udbuddene siger at tingene skal gøres tilstrækkeligt og ikke om det skal være tilfredsstillende eller derover. Og hvorfor skulle de udenlandske eller private firmaer/operatører dog også gøre mere? De er sat i verdenen for at tjene penge og det er der jo ikke noget galt i, vel? Men så må man jo også som samfund kalkulere med, at et overskud ikke går til banerne eller det danske samfund, men til udlandet og eller private. Og det er jo den filosofi man har kørt efter i mange år. På den anden side har vi da så sandelig også bundet os selv ind i alle mulige og umulige traktater og regler (begge sider af folketinget), at vi næsten ikke kan manøvrere ”indenskærs” uden at blive slæbt for en domstol. Og så har vi selv været medvirkende til, at overfortolke regler og traktater ”fordi det siger de i B”. Bl.a. var en del af udliciteringerne ikke krav, men udelukkende en national dansk ”fortolkning” (der er den med ismerne igen), og med traktaterne og reglerne som undskyldning. Og hele verden rundt omkring os ændrer sig på godt og ondt, bl.a. infrastrukturmæssigt, uanset hvad vi ønsker. Så slutresultatet er ”kort og godt”, at vi har de baner og den service vi har bedt om og kan kun ændre den, ved at arbejde konstruktivt og indenfor de muligheder vi har eller skaber os. Det giver os en del opgaver. Men de løses ikke ved hele tiden at pege tilbage på plejer. Plejer er nemlig død.
Og så fortsat god aften/nat!

NB: Var på en udenlandsrejse her i efteråret. Rejser, overnatning, transport i området, besøg, fornøjelser, oplevelser, det hele bestilt hjemmefra via nettet. På intet tidspunkt - undtaget indkøb og mad - var pungen oppe. Det er fremtiden og trods MIN skæpsis, dejligt nemt og lige til. Man skal bare lige vende sig til "fagre nye verden". Den ER nu ikke så slem. Nå, ja, sparede tid, skulle ikke stå i kø, skønt:-) .

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak