Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB MY 1101, kontrakt, snerydning.

af Frembak, 5/12 2010, 14:26 (4884 dage siden) @ Steff

Hvert år i august/september måned, udbyder statens infrastrukturforvalter på jernbaneområdet, Banedanmark (BDK), et antal kontrakter til jernbaneoperatører for snerydning det kommende år. Det drejer sig om EU standardkontrakter udfærdiget efter gældende bestemmelser for offentligt udbud.

Ved du om kontrakterne er udbudt åbent? Jeg har nemlig ikke kunne finde EU-udbud. Og hvis de ikke er, hvad har så været kriteriet for at vælge bydere?

Udbyderen (BDK) skal ligeledes tilsikre sig, at den eventuelle byder opfylder dansk lov. Ligesom med udbud af kontrakter til kørsel, Arriva (nu DB), DSBFirst, SJ mv., skal tilbudet være af en sådan karakter, at der ikke kan ydes indirekte eller direkte tilskud (overføres skjulte midler/materiel) fra andre selskaber/staten. Tilbudet skal altså regnskabsmæssigt være fuldstændig gennemsigtigt.

Dvs. at DSB Museumstog ikke får offentlig støtte til deres aktiviteter?

Udbudet er i mange omgange gået til flere forskellige private operatører, hvor det desværre viste sig, at en eller flere af byderne ikke kunne/ville opfylde kontrakten, når det blev nødvendigt med et sneberedskab. Deres lokomotivmateriel og personale har ikke kunnet frigøres helt eller delvist i den ønskede periode (det samme har gjort sig gældende for kørsel med målevognstog!).

Hvilke operatører har man tidligere benyttet?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak