Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Forkortelser

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 8/3 2012, 09:47 (4425 dage siden) @ OD, Od

Hvad står forkortelserne Htå-Fa-Htå for?

mvh Kjeld

-------------------

Høje Tåstrup-Fredericia-Høje Tåstrup.


Hilsen

Erik V. Pedersen
http://evp.dk/index.php?page=marts-2012


(Godt eksempel på, at man bør skrive stationsnavne o.l. helt ud, og ikke således "prale" med, at man selv kender forkortelserne -- såkaldt "støj på ledningen.)


Sludder. Kjeld kunne også ha' brugt et sekund på Google - http://www.john-nissen.dk/banesiden/Forkortelser/visallestrk.asp

-----------------

Hvis der er noget, der er "Sludder", er det din bemærkning.

Når man skriver på et Forum, der som dette er for alle, må det være en rimelig forventning, at man ikke skal have specielle forkundskaber -eller sidde og kikke på "lister"- for at kunne læse og forstå det skrevne. Der er næppe nogle af os, der har så travlt, at vi ikke har tid til her at skrive ordene helt ud.

At man så i andre sammenhænge -f. eks. blandt ansatte i et firma- kan benytte forkortelser, må være firmaets sag.

Benyttelse af forkortelser i f. eks. interne skrivelser, tjenestekøreplaner, do. indl, bemærkninger, togplaner, cirkulærer, mødereferater o.lign. kan være utrolig fornuftigt, alene af pladsmæssige årsager, men selv her, er det ofte således, at man første gang skriver ordene helt ud første gang, med forkortelsen i ( ). I det mindste de steder jeg har medvirket med udfærdigelse af sådanne skrivelser/referater (DSB), har det været et forlangende, og her er de læsende endda uddannede og har lært de fleste forkortelser samt får løn for at kunne dem.

Hertil "tør" du endda ikke engang -tilsyneladende- lægge navn til dine skriverier ! ! !

Erik V. Pedersen.
http://evp.dk/index.php?page=marts-2012


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak