Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Gamle DDPA tankvogne

af Steff, 14/9 2010, 16:31 (4972 dage siden) @ Niels Munch

Hej Niels m. fl.
Ja, det bringer jo minder frem dette billede og jeg har heldigvis stadig muligheden for at se Richs-albummet igennem, købte det antikvarisk, kan anbefales for os med hang til nostalgi fra dengang verden.........!
Nå, billedet har faktisk en lille historie. Under "fremgravning" af billeder til hæftet "Under Vingehjulet 1930 - 1939" fandt vi en stor kasse med billeder liggende på det gamle jernbanemuseum i Sølvgade. Der var alle mulige billeder. Men pludselig dukkede et antal billeder op som vi syntes, vi havde set før i en anden sammenhæng. Efter en nærmere gransning af de små grå, fandt vi ud af, at nogle af jernbanebillederne havde været brugt i Richs-albummet "Ud i vort skønne Land". Bogen var bl.a. sponsereret af DSB. Men det pudsige var, at næsten alle billederne var ændret i forhold til Richs billederne. Tegneren havde brugt billederne som forlæg og i dette tilfælde ændret vognene fra at være fra Shell på billedet til DDPA vogne i albummet. Hvorfor, jo, DDPA havde også sponsereret albummet!
Hvis man vil se denne lille historie på kan finde "Under Vingehjulet 1930 - 1939" frem og se på side 32. Der er historien.

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak