Transkontinentale baner i Nordamerika (Generelt)

af Morten Vesterager @, Kolding, søndag 25. marts, 2012, 15:48 (3221 dage siden) @ gamle ole

Der er 5 øst-vest i USA (Chicargo - Seatle/Portland, Chicargo - Oakland (San Francisco), Chicargo - Los Angeles, Chicargo - San Antonio - Los Angeles og New Orleans - Los Angeles. Sidstnævnte kørte helt fra Orlando indtil orkanen hærgede syden for nogle år siden. Derudover er der en del nord/syd ruter.
www.amtrak.com
Af og til åbnes og genåbnes også ruter. (Bl.a. ovenstående Chicargo - San Antonio - Los Angeles, som i hvert fald en årgang ikke kørte)

I Canada kører de fra Toronto direkte til Vancouver. Dertil et par ruter ud til østkysten og i det centrale Canada (norpå til Churchhill) For omkring 20 år siden var der også direkte Montreal - Vancouver, men den blev nedlagt efter VIA fik skåret i deres budgetter.
En mere speciel rute er Sept-Illes - Schefferville i det østlige Quebec. Den har ikke forbindelse til resten af banenettet.

Især de transkontinentale ruter skulle være populære blandt turister. Men en del områder kan ikke nås på anden vis end tog/fly (Schefferville bl.a.).

Kan iøvrigt klart anbefale turerne :o) Der er mange gode oplevelser med tog i US/CA :o)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen