Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Limfjordsbroen påsejlet - jernbanetrafikken indstillet ½ år (Generelt)

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 29/3 2012, 10:12 (4382 dage siden) @ MYMXnord

Trist for jernbane trafikken i nordjylland, med op til ½ års reperations tid:-(

Og et paradoks er at Banedanmark påregner udbedring af spornettet netop i Nordjylland hen over sommeren med "lukning" af nettet over en rum periode.

Tja, så kunne BaneDanmark jo meget passende kaste sig over at udskifte sporet på Vendsysselbanen nu og her, sådan at resten af Danmark ikke skal være afskåret fra Vendsyssel, udover det halve år, som det tager at gøre broen brugbar igen.
Hvis der skal fragtes skinnegående sporbygningsmateriel herop, og skinnestrenge længere end hvad lastbiler formår at transportere, så kunne Stena Line's Stena Scanrail muligvis give en hånd med om lørdagen (hvor der er en længere "pause" i sejlplanen) ?.
Og tilsvarende, hvis de 4 IC/3-tog skal udveksles med nogle MR/MRD - som vel er fuldt ud tilstrækkelige for os vendelboer!

Nu kunne man have ønsket sig et vist materiale var "landet" nord for fjorden så tiden kunne have være anvendt fornuftigt.

Tja, et positivt aspekt ved det hele er jo, at Vendsysselbanen slipper for besøg af visse italienskbyggede 4-vogns togsæt, hvis drifts(u)sikkerhed ellers kunne give problemer på vores enkeltsporede strækning.

En god formulering:
"Det betyder, at resten af Danmark er afskåret fra Nordjylland i øjeblikket".
Hvor meget materiel er mon strandet syd for broen?

Nu er det meste materiel vel syd for broen og vel ikke et problem, det er nok nærmere det som holder nord for broen i Fh, som skal vedligeholdes.
Mig bekendt kan de tankes og tømmes toiletter i Fh.

Ingen problem.

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

SJS C14HectorrailIndsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak