Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Eskilstrup - godsvognene + jernbanereklamen. (Generelt)

af Steff, 13/5 2012, 11:33 (4358 dage siden) @ Holger Sørensen

Eskilstrup – godsvogne OG reklameskilte.

Godformiddag!

Igen et herligt eksempel på det NØRDEDE og gode ved denne side, nemlig perception. UTJ ser ”kun” godsvognene, nogle ser bygningernes arkitektur eller stangrækker, andre ser signaler eller hvad ved jeg. Alt ud fra interesse eller viden. Og det er jo herligt.
Jeg kan ikke lave være med at gøre opmærksomt på, at den gode HBDS (tak for mange gode billeder:-) ) sikkert uden at være bevidst om lige omkring netop dette, har fået ”jernbanereklamen” med. Altså alle de emaljeskilte med diverse reklamer, der prydede enhver station. Enten opsat på varehuset, stationsbygningen, på rækværket eller måske ovenikøbet på en speciel plade.
Alle disse skilte havde et bestemt mål (vistnok 45 x 45 cm) og var udelukkende fremstillet til brug for anvendelse på banerne. Der var hundrede af forskellige reklamer, ofte også lokalt prægede. Men de mest kendte var nok Dalls-Varehus (alle gaar om Nørregaade), Richs (selvom det var Danmarks der driks´), Colas, Tuborg/Carlsberg/Stjernen/Albani m. fl., FAF, DLG, Aalborg-Portland o.s.v. Farvestrålende information fra dengang reklame var noget man kun så i uge- og fagbladene, på stationen, stadion eller i ”biffen” (Dansk biografreklame med de tre gardedamer og deres horn). Men her, altså bevidst anvendt for de rejsende med jernbanen.
[image]
Bemærk alle de forskellige reklamer på hver side af døren.

Fortsat god dag til alle!

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear
160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear

Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.

Læs mere
ContecRailSvenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak