IC2 nu med passagere (Generelt)

af Rolf Jensen, torsdag 08. november, 2012, 11:16 (3357 dage siden)

Så er der kommet lidt intern info omkring hvornår IC2-toget vil kører første afgang med passagere.

Det næste skridt i arbejdet med at få IC4- og IC2-togene ud at køre med passagerer bliver taget på mandag, hvor IC2 klokken 12.53 kører ud af Kolding Banegård med passagerer for første gang. Det er planen, at de skal køre fem afgange dagligt mellem Kolding og Vejle fra mandag til torsdag.

Indsættelsen af IC4-togenes "lillebror" vil ske i et roligt tempo, og dette skridt er det første, inden indsættelsen bliver reguleret i forbindelse med lanceringen af den nye køreplan 9. december.

Ud over den planlagte kørsel med passagerer, vil der også skulle køres tog til og fra strækningen fra værkstedet i Aarhus, hvor IC2 skal holdes vedlige og driftes i dagligdagen. Denne udveksling vil også give flere kilometer i hjulene og dermed flere erfaringer med togene.

For direktør for Fjern- & Regionaltog Susanne Mørch Koch er det en god udvikling i arbejdet med at skaffe flere siddepladser til de danske togpassagerer.

"Vi starter op i det små, og på den baggrund vil vi høste de første driftserfaringer, som vi så kan bygge videre på. Vi er lige nu i fuld gang med at uddanne de sidste tog- og lokoførere, og jeg ser frem til at komme i gang med driften på mandag," siger Susanne Mørch Koch.

IC2-togene afløser MR-togene på strækningen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak


Copyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen