Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

rødby færge og Gedser ditto

af Anders Madsen, 29/12 2010, 12:22 (4857 dage siden) @ ole

Den aktuelle status i Gedser er at DSB har forladt stationen. Tilbage er Scandlines, som fra forsommeren 2012 flytter fra færgelejet ved den gamle station til Vestre Leje ved den “nye” station. Rederiet vil indsætte to dobbeltdækkerfærger, som bygges i Tyskland, og som betyder, at hele færgehavnen skal ombygges. Samtidig flyttes terminalen til den “nye” station. Derfor vil Scandlines fjerne perronsporet til stationen og sporet på færgeklappen i Vestre Leje bliver også fjernet i forbindelse med ombygningen. De to nye superfærger samt det nye færgehavneanlæg er en investering på i alt 1,7 milliarder kroner. Der er i øjeblikket debat om det gamle, bevaringsværdige pakhus skal jævnes med jorden, da Scandlines mener bygningen står i vejen for deres store ”ødelæggelsesplaner”.
I de kommende år vil der med andre ord ske en ændring af Gedserbanens linjeføring i forbindelse med udviklingen af Gedser Færgehavn.

Den aktuelle status i Rødby Færge er at kun et færgeleje er i brug. Det andet leje med sporforbindelse er ikke muligt at komme til. idet Banedanmark har optaget flere spor og sporskifter på stationsterrænet i Rødbyhavn. Banedanmark har det med at ødelægge jernbanedriften! Det i øvrigt “Holger Danske”, der benytter det andet færgeleje som farligt gods-færge - til lastbiltrafikken.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak