Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Presenningskur/-hus. (Generelt)

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 9/2 2013, 17:09 (4092 dage siden) @ Steff

Go´eftermiddag.

Tegningerne er af Jens Guldbæk Christensen (JGC) med tilladelse til at bringe i Lokomotivet og ikke andet. Og dette kan jeg ikke umiddelbart lave om på, selvom JGC er bortgået for mange år siden.
Så indtil videre må jeg og andre jo henholde sig til dette og jeg må anbefale læsernde, der ikke har Lokomotivet, at købe bladet brugt - hvis muligt. Mange af de ting der diskuteres her, kan man nemlig få svar på i dette blad.

Steff og

Ansvarshavende redaktør

NB: Men man kan jo på det gode billede fra MJ-klubben som EVP viser, helt nøjagtigt se, hvordan sådan en fætter så ud:-)

------------

Hej Steff.

Tak for svaret, -men . . .

Helt ærligt, er det ikke ligesom man mangler nogle mål ??? De mål vi vel alle sætter pris på, og på al måde forsøger at leve op til, under byggeriet. Man kan vist kun under ganske specielle omstændigheder bygge en mål-rigtig model efter fotos.

Al ære og respekt for overholdelsen af ophavsretten, her som andre steder, men er LOKOMOTIVET virkelig så bundet / føler sig så bundet af en sådan aftale. "Nettet" var vel dårligt opfundet, da Jens Guldbæk Christensen (JGC) gik bort. Hvis han havde kendt udviklingen, havde han sikkert gerne udvidet sine rettigheder, --mon ikke ! ! !

Det er ikke min opgave, at opfordre til "ulovligheder", men på den anden side må man vel også være åben for udviklingen. LOKOMOTIVET fik rettigheden og respekterer denne, fint, men . . .

Både jeg selv (som også ønsker respekt overfor mine rettigheder), LOKOMOTIVET, men også andre bøger/blade benytter jo -i dagligdagen- fotos/tegninger, hvis ophavsret måske er lidt "flosset i kanten" (f. eks. nyere Driftsmateriel-tegninger) ! ! !

Her har vi vel så alle et problem til overvejelse ! ! !

(Blot en lille bemærkning til sidst: "LOKOMOTIVET" kunne måske også spørge arvingerne - dette er/bliver nok ikke noget enkeltstående tilfælde. Vi har begge kendskab til tilfælde, hvor arvinger har givet tilladelser til "moderne" brug af fotos/tegninger til det/de oprindelige ikke-kommercielle formål (LOKOMOTIVET ?) ).


Erik V. Pedersen.
www.evp.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MQ524 1Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak