Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

natekspressen, gl dansk film, dvd?

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 2/1 2011, 19:20 (4860 dage siden) @ ole

Til gengæld her jeg en film her som kan fås på DVD, og hvor der mange spændende jernbaneklip med. Det er filmen "Fra den gamle Købmandsgård, jul i Købmandsgården" fra 1951 og derfor i s/h.

Her er der bl.a. diverse klip med en G-maskine med tog. En af de berømte scener fra filmen er fra Nørre Broby banen (ved Millinge), hvor man ser et G-maskinetog komme dampende. Bagved maskinen ses en kupepersonvogn med løbebrædder. Der er også et par klip med hvor man ser dels en O-maskine køre gennem snelandskabet, og en O-maskine med tog på den landsstation som danner rammen om filmen. Disse scener må næsten være fra Farumbanen?

På et tidspunkt ankommer filmens "skurk" til Odense og ved Odense Banegård når man lige at se lidt af en Odensesporvogn. Der er også et klip fra lang afstand i vinterlandskab, hvor man ser en mindre dampmaskine foran et godstog.

Mange af datidens skuespillere var med. Og filmen var et stort hit da den kom frem og mange år frem. I en sjov rolle som stationsforstander, ses Helge Kjærulf Schmidt.

På Jernbanemuseet har der været en opstilling med en trolje, hvor der er vist klip fra filmen. Det er da to af filmens medvirkende kommer kørende på en trolje, mens der lige pludselig kommer et G-maskinetog bagved dem.

Mvh
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak