Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Danske jernbanekraner

af Aleman, 2/10 2010, 06:48 (4948 dage siden) @ Erik, My 1 2 87

Hej Steff

Ja, jernbanekraner kan jo godt dække flere typer, så det fik jeg ikke præciseret godt nok. Det jeg er ude efter lige nu, er hjælpekraner, kørekraner og skinneudlægningskraner. Jeg kan også godt lide ordet skinnekørende, men det har samme tvetydinghed - (skinnekørende læssekran).

Tak for billederne. De to første typer har jeg med på min side om små svingkraner og galgekraner, men yderligere informationer herom er også meget velkomne.

Kørekran 142 og dens ligemænd er, hvad jeg primært leder efter lige nu. Kran 2 / 142 er heldigvis bevaret til vore dage.

Desværre har jeg endnu kun fundet ”Driftsmateriellet” bind II (167 sider) til kr. 750! og bibliotekerne ser ikke ud til at være leveringsdygtige. Det lyder ellers som den helt rigtige bog for mig. Jeg må holde udkig efter den, eller se om jeg kan låne den ad andre veje.

Tak for svaret.

Selvom emnet måske er uddebatteret, vil jeg alligevel bidrage med dette billede af kørekran 146 og løbevogn 438 (samt en masse andet materiel), fotograferet i Svendborg 1985. Årsagen var vist en afsporet godsvogn, og så måtte hele pivetøjet altså i sving. Desværre tog jeg ikke andre billeder end dette af krantoget, så det er, hvad der er for denne gang!
Venlig hilsen,
Aleman ;-)
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak