Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Sjællandske Midtbane - bogen lagt på nettet :-/

af Svend, 8/2 2011, 20:39 (4819 dage siden) @ Per Hauberg
redigeret af Svend, 8/2 2011, 21:05

Glimrende regelsæt, Svend - men det indeholder ikke noget grønt lys for at kaste hele Tomassens bog på nettet. -Og det er ihvertfald ikke 70 år siden, vi sidst så den gæve frimærkehandler på skinner, så public domain er der ikke tale om.
Netop i henhold til teksten, du linker til, gør vi os alle til forbrydere, hvis vi kopierer, -og det så viser sig, at arvingerne ikke har givet deres samtykke.

Reglerne er noget kringlede og vil sikkert blive forstået på mange måder. Men det var nu dem jeg kunne finde, og det jeg hæftede mig mest ved var, at en bog (som f eks Thomassens) skal være mindst 70 år gammel, for at andre kan anvende den frit uden at spørge. Den alder har - som du også selv skriver - bogen om Midtbanen ikke opnået endnu, så der er altså dømt rødt lys, hvis der ikke er givet samtykke.

Nu ligger bogen så i fuld udgave på en hjemmeside, hvor det kan være svært for andre at afgøre, om den der har "offentliggjort" bogen, også har de fornødne rettigheder. Hvad man eventuelt kan udsætte sig for, hvis man - i den tro at den er "lovligt tilgængelig" uden at være det - printer den ud til eget brug, vil jeg overlade til vinkelskrivere at afgøre.

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Det Danske Stålvalseværk A/S
Det Danske Stålvalseværk A/S

Det Danske Stålvalseværk i Frederiksværk kom i drift i 1942 og har gennem tiden haft et utal af lokomotiver i drift på værkets interne spornet. Lokomotiverne blev indkøbt som skrot og anvendtes indtil de ikke kunne mere, hvorefter de blev omsmeltet i værkets store ovne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak