Avatar

Aalborg Østhavn - igen igen (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, mandag 15. juni, 2015, 11:22 (2049 dage siden)

Klokken 7.33 i morges fik jeg en underhåndsinformation om, at "toget til Aalborg havn" havde passeret Randers i nordgående retning kl. 7.27.

Det lød noget underligt, for som jeg havde opfattet situationen, kunne toget kun forventes hver anden torsdag og det havde jo lige været der for 4 dage siden - torsdag i sidste uge.

Men da det også begyndte at rumle på Facebook, måtte der jo være noget om snakken. Så jeg sadlede automobilet op og drog til Aalborg Østhavn. Og ganske rigtigt: Toget var allerede ved at blive aflæsset.

Jeg aner intet om trækkraft, antal vogne eller forventet returtidspunkt. Forhåbentligt er der fotografer, der fanger toget senere i dag - det var rart at få oplysninger om trækkraft, antal vogne m. v.

Klik på billederne for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

[image]

[image]

Aalborg Østhavn 15. juni 2015 kl. 10.45. Klik på billederne for højere opløsning. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kulturbaner
Kulturbaner

Jernbaner blev i forrige århundredes begyndelse anvendt som egnsudviklingsstøtte til udkantsdanmark. Lars Christensen fortæller i denne artikel om begrebet kulturbaner med eksempler fra bl.a. Grindsted og Alhedebanen på den jyske alhede.

Læs mere

Jernbanebøger

Med Mariane fra fjord til hede

Med Mariane fra fjord til hede
Pris 400 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen