Sporarbejder Ringsted-Korsør (Generelt)

af Claus Nielsen @, lørdag 20. april, 2019, 10:49 (314 dage siden)

I løbet af påsken har der været arbejdet mange steder på strækningen Ringsted-Korsør som led i sporfornyelsen TP 1. Jeg besøgte bl.a. viadukten ved Dævidsrødvej, hvor der skulle indbygges brokile op mod brokonstruktionen. To indlejede skinnekørende dumpere og Aarsleff Rails Liebherr 70231 arbejdede med at grave gammel sporkasse og dæmningsfyld væk.
[image]
Udgravning til brokile ved Dævidsrødvej-viadukten. Set mod Sorø.

På den anden side af Slagelse var et større hold fra Spitzke i gang med skinneudveksling og -svejsning ved Forlev. To skinnekørende gravemaskiner var i sving sammen med et hold svejsere, der i det skønne forårsvej kunne svejse i sporet uden spændingsudligning.
[image]
Spitzke Liebherr-maskiner 49 og nærmest kameraet 48 under viadukten for Stationsvej, Forlev.

[image]
Der er netop sat blus på termit-tønden. Om et øjeblik løber den flydende svejsemasse ned i formen og svejser skinneenderne sammen.

Andre steder på strækningen blev der udskiftet blød bund og etableret brokiler ved viadukter, ligesom der mange steder blev suget kabler ned. Udover Ringsted-Korsør er Aarsleff Rail i påsken bl.a. i aktion ved Lyngby Station, hvor der udføres forberedende arbejder til letbanens underføring (bl.a. midlertidig S-togsperron og kørestrømsanlæg) og ved Ring, Remkolde og Vordingborg hvor der udføres pilotering og pæledæk for stabilisering af banedæmning.

Mvh
Claus

Sporarbejder Ringsted-Korsør

af 1993matias ⌂ @, KH, lørdag 20. april, 2019, 18:50 (313 dage siden) @ Claus Nielsen

Undskyld, hvis jeg spørger dumt. Men hvad er en brokile i denne sammenhæng? :-)

--
Mvh Matias Lq
www.tognål.dk - danske slipsenåle og pins med ME, IC3 og S-tog

Sporarbejder Ringsted-Korsør

af Claus Nielsen @, lørdag 20. april, 2019, 21:39 (313 dage siden) @ 1993matias

Hej Matias
Kort fortalt er en brokile en formation af komprimeret stabilgrus og grus, der i kileform opbygges mod en viadukt for at sikre en stabil sporkonstruktion. Brokiler indgår regelmæssigt i større sporfornyelsesprojekter.

Mvh
Claus

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen