Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny stoppemaskine (Generelt)

af Claus Nielsen, 10/6 2019, 23:14 (1753 dage siden)

Der er kommet en ny stoppemaskine til landet. Det er en Plasser & Theurer 08-275/4ZW bygget i 2017. Maskinen blev hentet i Sverige i begyndelsen af maj og kørt til Aarsleff Rails værksted i Langå. Natten til 2. pinsedag blev maskinen så taget i brug ved justeringen af sporet på den nye bro over Ringstedbanens indføring ved Vigerslev.
[image]
'Lillan' er på op ad fly-over'en fra øst. Bygningen, som ses foran maskinen er den gamle Plumrose-bygning, der nu er kontorhotel.

[image]
Som ved alt nyt udstyr er der en del arbejde i at gøre sig bekendt med små detaljer, der kan betyde en del for det færdige slutresultat. Bag stoppemaskinen passerer et tog fra Ringsted til København H.

Maskinen, der har bevaret sit svenske navn 'Lillan', er en nyere bogie-udgave af den model Aarsleff Rail allerede har en af i skikkelse af 'Sanne'. 'Lillan' er lidt over 14 m lang, vejer 44 t og har en 202 kW Scania-motor. Bogierne tillader maskinen at arbejde i kurver ned til 50 m. Maskinen har trepunktsløft og kan dermed i et vist omfang også stoppe sporskifter.

Som 'Sanne' kan 'Lillan' transporteres til arbejdsstedet på blokvogn og er dermed en fleksibel maskine til både mindre og mellemstore justeringsopgaver.

Mvh
Claus N

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak