Avatar

Veterantog for fuld damp Silkeborg-Ry (Generelt)

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, fredag 26. juli, 2019, 17:36 (383 dage siden)

Pressemeddelelse fra Danmark Jernbanemuseum.

Veterantog for fuld damp Silkeborg-Ry
17.-18. august og 24.-25. august

Nyd det smukke Midtjydske Søhøjland med søer og skov, når Danmarks Jernbanemuseum inviterer på veterantog for fuld damp mellem Silkeborg og Ry. Der er tre daglige afgange ca. kl. 11.00, ca. kl. 13.00 og ca. kl. 15.00 fra Silkeborg via Svejbæk og Laven til Ry. Turen køres med damplokomotivet K 563 fra 1899. Lokomotivet er bygget hos Esslingen i Tyskland, men efter danske specifikationer og tegninger. Det er et mellemstort lokomotiv, der oprindelig blev brugt til landsdelstog, men hurtigt blev for lille og derfor overflyttet til sidebanerne. Damplokomotivet trækker tre vogne fra perioden 1932 til 1953. Inden afgang kan deltagerne opleve, hvordan damplokomotivet passes med vand og kul. Turen varer ca. 1½ time med en halv times ophold i Ry. På turen udleveres en folder, der fortæller om Søhøjlandet og jernbanens betydning for Silkeborg, Ry, Alling, Laven, Svejbæk og Sejs. Billetter til turen købes via www.billet.dk.

BEMÆRK – det nøjagtige afgangstidspunkt kan ikke oplyses på nuværende tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at deltagerne tjekker www.jernbanemuseet.dk et par dage inden arrangementet for det nøjagtige starttidspunkt. Der er tale om unummererede pladser. Der er afgang fra Silkeborg Station, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. Kom i god tid inden afgang. Billetten giver ikke adgang til Danmarks Jernbanemuseum.

[image]Damplokomotiv K 563. Foto Asger Christiansen.

--
[image]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen