DB Cargo med ny intermodal shuttle Taulov-Katrineholm (Generelt)

af andersj @, Aalborg, søndag 15. november, 2020, 16:27 (18 dage siden)

Pressemeddelelse fra DB Cargo Scandinavia.

DB Cargo Scandinavia lancerer ny grøn transport

D. 10. november 2020 kørte DB Cargo Scandinavia den første Scandinavian Rail Shuttle fra Taulov til Katrineholm ved Stockholm i Sverige, og det er dermed den første direkte, intermodale baneløsning mellem Sverige og Danmark.

Samtidig er transporten usædvanlig grøn med en CO2-besparelse på op mod 95 procent, hvilket skyldes en kombination af det grønne energimix i det skandinaviske el-net og anvendelsen af moderne elektriske lokomotiver.

”Det er et tog, vi har startet op med stor stolthed. Med afgang om aftenen og kun 13 timers transporttid er det en attraktiv mulighed for virksomheder for at få transporteret deres varer miljøvenligt og effektivt,” siger Thomas Vestergaard, der er Head of International Sales.

Fra vej til bane
Brugerne af Scandinavian Rail Shuttle er netop kunder, der flytter fra vej til jernbane, og det er alt fra konsumvarer til Sverige og papir og stål fra Sverige, der transporteres.

Planen er, at der fra efteråret 2021 kører fem rundløb om ugen.

--
Mvh Anders

DB Cargo med ny intermodal shuttle Taulov-Katrineholm

af Bent Olsen, søndag 15. november, 2020, 17:49 (18 dage siden) @ andersj

Hvilke lokomotiver bruges der på turen?

DB Cargo med ny intermodal shuttle Taulov-Katrineholm

af RasmusD, søndag 15. november, 2020, 18:54 (18 dage siden) @ Bent Olsen

EG eller BR185, velsagtens? Har DB Cargo Scandinavia andre elektriske lokomotiver?

DB Cargo med ny intermodal shuttle Taulov-Katrineholm

af XAL Olesen @, mandag 16. november, 2020, 00:32 (18 dage siden) @ RasmusD

EG eller BR185, velsagtens? Har DB Cargo Scandinavia andre elektriske lokomotiver?

I følge lokföraren er det BR 185.


DB kör ikväll det första tåget på sträckan från danska Taulov till Katrineholm. Det är ett helt nytt upplägg som startar. Kombitågen kommer att rulla tre dagar i veckan till att börja med. Upplägget blir enligt vad bloggen erfar detsamma som för övrig DB-trafik i Sverige. Det vill säga 185-lok och inhyrd personal från Trainpool norr om Nässjö. DB kör de så kallade Lidltågen Lübeck-Rosersberg samt en pendel Trelleborg-Hallsberg.

Kilde: https://lokforaren.wordpress.com/

Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Ved Odsherreds Jernbanes 50 års jubilæum i 1949 udgav banen dette jubilæumsskrift, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1899 til 1949. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.
 Læs artiklen 

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen