Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Lindau 2020 (Generelt)

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, 30/3 2021, 21:06 (1115 dage siden)

Hermed et par billeder fra Lindau anno 2020.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

--
[image]

Lindau 2020

af Steff, 30/3 2021, 22:05 (1115 dage siden) @ Tommy Nilsson

Lindau er en ø, beliggende i den østligste del af Bodensøen og grænser op til Østrig og lidt længere (fra Østrig) til Schweitz.
Der er to bro/dæmninger ud til øen, en bro for biler/gående/cykler og en dæmning for jernbane/gående/cykler.

I Lindau slutter/starter 2 jernbaneforbindelser. Den ene med tråd (15kw 16 2/3 Hz) til Østrig og videre til Schweitz og den anden uden tråd til Friederichshafen og resten af Tyskland.

Derfor befares Lindau af både DB, SBB og ÖBB samt flere private operatører bl.a. ALEX. Så jernbanemæssigt er der MEGET at se på. Det bedste fotosted – synes jeg – er jernbanedæmningen, hvor det hele passerer næsten uafbrudt, bl.a. de flotte SBB vogne med panorama- og restaurant/buffet vogne. Og det med dieselforspand BR 218.

[image]
[image]
[image]
[image]

Øen hvor stationen ligger er faktisk rimelig stor med masser af seværdigheder og butikker, spiser godt i Lindau Yachtclub!
God tur når tiden kommer.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Man jo selvfølgelig også sejle til Lindau, FLOT havn.

--
Steffen Dresler

Lindau 2020

af Kim Bach, 30/3 2021, 23:32 (1115 dage siden) @ Tommy Nilsson

Tak for de dejlige billeder fra Lindau, som ganske rigtigt - ligesom resten af området omkring Bodensee - er spændende at besøge, både som jernbanenørd og som “almindelig” turist.

Efter at I har taget disse billeder, er der sket en del ændringer. Strækningen mellem München og Lindau er blevet elektrificeret, og fjerntogene mellem München og Zürich (ECE/EC) kører fra december 2020 ikke længere ud på øen, men standser ved den genåbnede passagerstation Lindau-Reutin, der ligger på fastlandet. Samtidig mistede ALEX kørslen mellem München og Lindau, og den hidtidige hovedbanegård skiftede navn til Lindau-Insel. Det eneste fjerntog, der nu kører via øen, er det daglige intercitytog mellem Innsbruck og Dortmund og omvendt.

Med venlig hilsen
Kim Bach

Lindau 2020

af Steff, 31/3 2021, 19:07 (1115 dage siden) @ Kim Bach

Kære Kim

Tak for update. Jeg fik at vide at det var undervejs, men ikke hvornår. Det var altså 2020.

Endnu engang tak

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

--
Steffen Dresler

Jernbanehumør
Jernbanehumør

´Og så var der den om …´. Morten Flindt Larsen har samlet en lang række historier og vittigheder fra jernbanernes univers ved at gennemgå tusindvis af gamle jernbaneblade, tidsskrifter, dagblade m.v.. Tilføj selv dine egne bedste jernbanevittigheder.

Læs mere

DSB MX1034

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak