Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Stilling station i går (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 21/7 2021, 09:25 (982 dage siden)

Som måske bekendt skal Stilling station genåbnes med status af trinbræt. Jeg var - i anden anledning - forbi i går for at se, om arbejdet er gået i gang. Det er det kun delvist.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]20. juli 2021. Udsigt fra Lynghøj mod nordøst. Materialerne til højre har intet med genåbningen at gøre, men vedrører hævningen af vejoverføringen for Lynghøjvej. På tidspunktet for billedets optagelse er der i Stilling lokal hastighedsnedsættelse til 80 km/t i venstre spor i køreretningen Skanderborg-Hørning (men ikke i højre spor). Derfor er standsignal 16.2.4. “Hastighedsnedsættelse ophører” placeret, som det er. I det fjerne - på banens højre side - skimtes den tidligere Stilling station. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.

[image]20. juli 2021. Vejoverføring for Lynghøjvej set fra øst. I forbindelse med elektrificering af strækningen Aarhus-Fredericia skal vejoverføringen for Lynghøjvej i Stilling hæves, og det er man godt i gang med. Da det blev besluttet at genåbne Stilling station som trinbræt, valgtes "den skrabede model" (uden direkte trapper fra Lynghøjvej til perronerne). Skanderborg Kommune har efterfølgende besluttet at etablere en gangbro over jernbanen parallelt med vejoverføringen for Lynghøjvej. Det er fundamentet for gangbroen, vi kan skimte på billedet. Skanderborg Kommune bekoster også direkte trapper fra gangbroen til perronerne. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.



DSB K559

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak