Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Verdens mest nyttige modeljernbane (Generelt)

af RasmusD, 28/10 2021, 13:44 (901 dage siden)

Faldt over denne film på YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=6TLcaJdsRr0

Den handler om en modeljernbane i Tyskland, der bruges til at uddanne trafikledere/stationsbestyrere. Modelbanen er nemlig koblet op på “rigtige” signalanlæg, der afspejler dem man finder ude i virkeligheden.

Så tog og skinner er i skala H0, men håndtag, trykknapper og computerterminaler er som i den virkelige verden.

Verdens mest nyttige modeljernbane

af henho, Ringkøbing, 28/10 2021, 14:22 (901 dage siden) @ RasmusD

Herlig film :-D

Verdens mest nyttige modeljernbane

af mikkelhansen, Lunderskov, 28/10 2021, 14:28 (901 dage siden) @ RasmusD

Banedanmark bruger noget lignende til uddannelse af trafikelever på et anlæg i Fredericia, dog betjenes sikringsanlæggene her via computerskærm.
Strømløb, togvejsindstilling, sporisolationer og alt andet simuleres 100% virkelighedstro - der er simpelthen programmeret et simuleret (men teknisk korrekt) strømløb ifm. f.eks. omstilling af et sporskifte.
Der er så også bygget en modeljernbane, hvor togene køres efter SR, det samme gælder sporspærringer (lokomotivførerne og SR-arbejdslederne på anlægget er enten SR-undervisere eller færdiguddannende stationsbestyrere), og der findes TIB-sider, lokalbeskrivelse og anden sikringsteknisk dokumentation til stationerne, som alle er "kraftigt inspireret" (=baseret på) stationer i virkeligheden - blandt andet er Varde brugt som inspiration til en af stationerne på undervisningsanlægget.
Modeljernbanen står i ét rum med "lokomotivførerne"/"SR-arbejdslederne", og computerne står i et andet rum, hvor de enkelte stationer så kan betjenes. Kommunikation i mellem rummene foregår vistnok via et lokalt telefonnet, eller muligvis walkie-talkies.

--
Hilsen
Mikkel

Teglværker i Danmark
Teglværker i Danmark

Her er en oversigt over danske teglværker. Listen indeholder de teglværker, der (så vidt vides) havde jernbanespor enten i form af eget spornet eller sidespor til en anden jernbane. Med tiden vil listen også indeholde de lokomotiver, der tilhørte de enkelte teglværker.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak