Avatar

Ny bane til Sønderborg åbner i dag

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, mandag 30. august, 2010, 06:44 (4038 dage siden)

Pressemeddelelse fra Banedanmark:

"Fra mandag den 30. august kan der igen køre tog på strækningen mellem Tinglev og Sønderborg. Den 42 km lange strækning har gennemgået en omfattende fornyelse, og Sønderjyderne kan nu glæde sig over en ny og fremtidssikret bane.

De sidste mange uger har Banedanmarks folk arbejdet i døgndrift for at blive færdige med sporombygningen på Sønderborgbanen. Og mandag morgen kan passagererne se frem til den første tur på de nye skinner. I de sene aften- og nattetimer vil der være reduceret togdrift, da kørestrøm- og sikringsarbejde skal afsluttes på Sønderborg Station, og der skal udføres slutjustering på hele strækningen. I disse perioder vil der fortsat køre busser på strækningen frem til den 22. september.

Sporarbejdet har bl.a. omfattet fornyelse af store dele af de gamle skinner, de gamle træsveller er udskiftet med nye betonsveller, og 27 jernbaneoverkørsler er ombygget. Derudover er kørestrøm- og sikringsanlæg fornyet, 6 broer på strækningen er renoveret, og store mængder grus og skærver er renset og udskiftet.

Arbejdet har været omfattende, og undervejs i forløbet har der været nogle uforudsete vanskeligheder, som desværre forsinkede den oprindelige planlagte åbningsdato.

Det viste sig bl.a. at bunden under skinnerne flere steder var langt dårligere end først antaget. Der skulle 69.000 ton nye skærver til - mod forventet 46.000 ton, før vi kunne etablere korrekt dræn og afvanding.

"Vi er glade for at kunne genåbne banen, så Sønderjyderne igen kan køre med tog på en fornyet og fremtidssikret jernbane," fortæller projektleder Jørgen B. Jørgensen fra Banedanmark.

Når banen har været i brug et stykke tid, skal Banedanmarks folk foretage de afsluttende skinnejusteringer. Herefter kan passagererne se frem til kortere rejsetid, da man på dele af strækningen kan øge farten fra 80 km/t til 100 km/t."


Her er et par billeder fra ombygningen.

[image]

[image]

--
[image]

Sønderborgbanen 2010

af TeamBaumann, Hjordkær, torsdag 23. september, 2010, 14:42 (4013 dage siden) @ Tommy Nilsson

[image]

DSB ER 2123 på vej til Gråsten fra Tinglev ( set fra Rinkenæs, gl. Kirkevej d. 22.09.2010 )

AHTJ MT1 13 flyttefirma tilbud

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen