Velkommen til Jernbanen.dk forum. Log venligst ind eller registrér dig.

Faste anlæg

- Rødby Færge
Gå ned Sider: 1 [2]
Rødby Færge
Af Bent Jensen. 8/06-23, 20:09.
Mange gode argumenter for ikke at rydde op, men det jeg syntes er det vigtigste, at der ligger ting der kan genbruges,der råbes tit op om vi skal passe på vores knappe ressourcer, i den målestok et lille stykke vej, men mange bække små.
Med venlig hilsen Bent Jensen

Rødby Færge
Af anho. 8/06-23, 23:56.
Citat fra: Bent Jensen Dato  8/06-23, 20:09Mange gode argumenter for ikke at rydde op, men det jeg syntes er det vigtigste, at der ligger ting der kan genbruges,der råbes tit op om vi skal passe på vores knappe ressourcer, i den målestok et lille stykke vej, men mange bække små.
Med venlig hilsen Bent Jensen

Vi skal passe på vores knappe ressourcer, og det betyder også at vi skal overveje hvad der genbruges. Nogle ting kræver store mængder energi at genbruge. Det er for eksempel derfor at glasflasker sagtens kan genbruges (de vaskes og fyldes igen), men glasskår kan ikke genbruges (det kræver for meget energi at smelte dem, så det er bedre bare at lave nyt glas fra bunden af).

Jern er ikke en knap ressource. Og jo, det udleder ganske rigtigt store mængder af CO2 at producere jern - men hvis de skinner der ligger på Rødbyhavn er for slidte til at blive genbrugt, så kan det sagtens være bedre for miljøet i sidste ende, hvis man laver nye skinner i stedet for at forsøge at reparere de gamle.

Dertil kommer også at det materiale der ligger i Rødbyhavn jo netop spiller en positiv rolle for naturen i området. Der kommer derfor endnu en afvejning ind i billedet - hvad er vigtigst? At prøve at genbruge en relativt lille smule jern og sten? Eller at lade naturen hvile urørt, så området kan fungere som hjemsted for sjældne arter? Hvis man prøver at samle alle skinnerne, svellerne og skærverne op, så vil man uden tvivl gøre stor skade på de dyr og planter der har gjort området til deres hjemsted, og det kan i sidste ende være langt værre end nogen som helst potentiel gevinst ved en relativt lille mængde genbrug.

Rødby Færge
Af Bent Jensen. 9/06-23, 19:35.
Ja men så lad naturen geder og æsler, få det hele, væk med perroner og viadukten ved Færgevej. Stationsbygningen er ikke nogen perle, erstat den med en let konstruktion, såvidt jeg ved bruges ikke ret meget af den. De perroner kommer ikke til at se godt ud med naturen.
Med venlig hilsen Bent Jensen

Rødby Færge
Af Thorfinn. 14/06-23, 19:03.
Helt roligt, som i kan læse i Lolland Kommune Femer Strategi:
"I lyset af forandringerne skal Rødbyhavns rolle som Trafikhavn gentænkes og muligheden for at skabe en oplevelseshavn. Lolland Kommune vil under anlægsfasen tage hul på overvejelsen om, hvad Rødbyhavn Trafikhavn på sigt skal udvikle sig til."

Skinnerne er førsteklassesskrot og går nok mod en ovn, hvor de valser nye skinner, fx. Saarstahls Hayange eller Saint-Saulve, eller til Donawitz.

Køretråd er der ingen og resten bliver en oprydning, når nogen har fundet pungen frem til at lave en "oplevelse" ud af de mange hektar opmarchområde og skinner.
 
Mon oplevelsen i 2030...2050 bliver lige så stor som oplevelsen af Halskov havn eller Knudshovedet havn. Begge steder er der stadig rigelige mænger asfalt 25 år efter den sidste færge sejlede. Dkinnerne og skærver var der penge i - kun stumper kan findes.

"Transportcentret" til lastbilerne kommer til "erhvervsparken Holeby".

Rødby Færge
Af Danskjävlar. 14/06-23, 22:00.
Det kan godt være at Rødby Færge station ender lidt ligesom Tempelhof i Berlin, som set her i denne video der er overraskende godt timet i forhold til denne debat.

https://youtu.be/PDKyQo-I5NY

Rødby Færge
Af metrohenrik, Ringsted. 15/06-23, 06:28.
Citat fra: Thorfinn Dato 14/06-23, 19:03Mon oplevelsen i 2030...2050 bliver lige så stor som oplevelsen af Halskov havn eller Knudshovedet havn. Begge steder er der stadig rigelige mænger asfalt 25 år efter den sidste færge sejlede.


Sidste gang jeg gik en morgentur i Knudshoved havn, som var i november 2022, var der nu ikke ret meget asfalt at se.. Masser af vild natur..

Med venlig hilsen

Henrik Værum Høgh

Rødby Færge
Af fkm. 23/06-23, 11:04.
Citat fra: Danskjävlar Dato 14/06-23, 22:00Det kan godt være at Rødby Færge station ender lidt ligesom Tempelhof i Berlin, som set her i denne video der er overraskende godt timet i forhold til denne debat.

https://youtu.be/PDKyQo-I5NY
Tak for tippet - skal besøges

Rødby Færge
Af Administrator Tommy Nilsson, Ringsted. 23/06-23, 20:22.
Citat fra: fkm Dato 23/06-23, 11:04
Citat fra: Danskjävlar Dato 14/06-23, 22:00Det kan godt være at Rødby Færge station ender lidt ligesom Tempelhof i Berlin, som set her i denne video der er overraskende godt timet i forhold til denne debat.

https://youtu.be/PDKyQo-I5NY
Tak for tippet - skal besøges
Der var jeg i 2017:
https://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=120935
Rødby Færge om 10 år?

Tommy Nilsson
Webmaster
Jernbanen.dk

Gå op Sider: 1 [2]

Ingeniøren

No feed

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak