Velkommen til Jernbanen.dk forum. Log venligst ind eller registrér dig.

S-tog, metro, letbaner

- Odense Letbane: Driften indstillet 1-6 uger på en stor del af strækningen
Letbanen kører pt. kun mellem Hjallese og Ikea.

Problemet er facadeankre, der muligvis ikke er fastgjort tilstrækkeligt, og som skal tjekkes. Sagen blev opdaget efter at et facadeanker rev sig løs sidste weekend.

Tidsperspektivet er pt. uklart - i bedste fald én til to uger, i værste fald op til seks uger. Der er indsat busser mellem Tarup og Bilka

Pressemeddelelse fra Odense Letbane: https://www.odenseletbane.dk/nyheder/letbanedrift-indstillet-mellem-tarup-center-og-ikea-sadan-korer-erstatningsbusserne

Hej,

jeg tænker det er verkligen et problem at man hade avskaffet Sporvogne i Danmark og har åbenbart glemt meget av tekniken. Her hvor jeg bor i Tyskland (Stuttgartsområde) har man erfaring gennem 130 år med køreledninger i byen. Jeg kender kun en eneste tilfælde i de sidste ti år hvor en facadeanker rev sig løs; man klarede problemet inden to eller tre dager med at stille en provisorisk mast på gaden i nogle beton-skaktring (ser ud som plantet i en blommepotte). Det kunde man nok fordi man frygtete ikke att flere ankre kunde reve sig løs. Her var hovedproblemet at finde ejendomens ejer, fordi han borde næsten i langtbortistan... det tog omkring et halvt år. På den anden side ringde en kvinde op sporvognsselskabet når hun ville trække soffaen frem for at pudse i vår. Det var fordi fassadeankren hade blevet skruet gennem soffaens bagside uden at nogen hade set det. Det blev naturligvis straks rettet... Det var omkring 2008.

Venlig hilsen

Gerhard.

Åh nej, hvorfor er der.probæemer i dk med letbaner
?
Der må da mangle kvalitets kontrol, det skal nok gå så hurtigt. Læste andet sted, at i Ålborg er der problemer med de nye busser, hvad nu?
Hvis det var problemer hos DSb så ville ekstra Bladet kræve DsB ledelse hoveder på e sølvfad.
Med venlig hilsen Bent Jensen

Odense Letbanes nyhedsbrev 28. juni 2023:

"Status efter to ugers arbejde med facadeankre

Letbanedriften mellem Tarup Center og IKEA blev indstillet torsdag den 15. juni. Siden da er der arbejdet intensivt med undersøgelser af op mod 30 facadeankre langs letbanestrækningen.

Nu, knap to uger senere, er status, at undersøgelser og udbedringer stadig er i gang – og der er endnu ikke et entydigt tidsestimat for, hvor letbanen er tilbage i drift på hele strækningen.
..... "


Læs hele nyhedsbrevet her: https://www.odenseletbane.dk/nyheder/status-efter-to-ugers-arbejde-med-facadeankre .

M.v.h.
Niels

Odense Letbanes nyhedsbrev 12.07.2023:

Letbanen gør klar til genåbning fredag

Du kan ikke se vedhæftede filer. Det er sandsynligvis fordi du ikke er logget ind i forummet.
Odense Letbane, 18.07.2022 (nm).

Efter der er sket udbedring og montering af i alt 34 facadeankre fordelt på 16 adresser, genoptager Odense Letbane driften på hele strækningen fra fredag den 14. juli 2023.

Dagen forinden, torsdag den 13. juli, er letbanevognene tilbage på skinnerne – dog uden passagerer, idet der er behov for at teste de tekniske systemer i fuld skala.

Uddybende kilde: https://www.odenseletbane.dk/nyheder/letbanen-gor-klar-til-genabning-fredag .

M.v.h.
Niels

Gå op Sider:[1]
Nymølle Skærvefabrik A/S
Nymølle Skærvefabrik A/S

Læs historien om Europas største gravemaskine, 23 hjemmebyggede lokomotiver, 20 kilometer smalspor, en tunnel under Roskilde landevej, Rockwool fabrikken og meget andet godt i denne artikel om Nymølle Skærvefabrik A/S.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak