Velkommen til Jernbanen.dk forum. Log venligst ind eller registrér dig.

Rullende materiel

- Coradia Stream & Talgo nyt
Coradia Stream & Talgo nyt
Af andersj, Aalborg. 27/09-22, 22:31.
Et par leverandører har efterhånden meldt sig på banen i forhold til leverancer af komponenter til Coradia Stream eller Talgo togene til DSB.

Så denne tråd kommer til at omhandle (kort) nyt omkring de to projekter.

Gulve til Coradia Stream

MCG fra Portugal skal levere gulve i kompositmateriale og med gulvvarme til både passagerafsnit og førerrum i Coradia Stream. I pressemeddelelsen er det angivet at gulvene skal leveres til Alstoms fabrik i Katowice i Polen, hvilket kunne tyde på at togene alligevel helt eller delvist skal produceres i Polen fremfor Salzgitter.

Pressemeddelelse: https://www.mcg.pt/news-en/mcg-transportation-en/mcg-transportation-secures-one-of-its-largest-train-floors-manufacturing-projects/

Det lyder interessant med gulvvarme, hvilket må give lidt mere benplads når der ikke længere skal være plads til radiatorer.

Automater til Talgo

Danske Vending Automater ApS skrev i juli på LinkedIn at de skulle levere kaffe- og salgsautomater til Talgo vognene til DSB.

Bremsesystemer, døre og klimaanlæg til Coradia Stream

Tyske Knorr-Bremse skal levere elektro-pneumatiske bremsesystemer. Den østriske division af Knorr-Bremse IFE skal levere indstigningsdøre og en den spanske division Merak skal levere varmeanlæg, klimaanlæg og ventilation.

Pressemeddelelse: https://www.knorr-bremse.com/en/media/press-releases/a-strong-partnership-three-major-new-orders-as-knorr-bremse-becomes-selected-systems-partner-for-new-alstom-coradia-stream-train-family.json

Anders

Coradia Stream & Talgo nyt
Af Michael Deichmann, Gribskov kommune. 28/09-22, 05:45.
Hvad med toiletter? Er det Glovarail i Odense?

Citat fra: Michael Deichmann Dato 28/09-22, 05:45Hvad med toiletter? Er det Glovarail i Odense?

Så vil jeg da gætte videre på SEMVAC A/S, ligeledes Odense, som medvirkede ved udviklingen af toiletter til IC3-togene og har udstillet på InnoTrans med deres lukkede og handicapvenlige toiletsystemer. Som jeg erindrer, leverede de toiletter til bl.a. Siemens Desiro Classic. Selskabet ejes i dag af Wabtec UK Holdings Limited og er dermed en del af Wabtec Gruppen.

Coradia Stream & Talgo nyt
Af Michael Deichmann, Gribskov kommune. 29/09-22, 17:36.
Det er da lidt sjovt at 2 firmaer, der laver toiletter til tog, begge ligger i Odense. Så mange af den slags firmaer er der altså ikke i verden.

Coradia Stream & Talgo nyt
Af andersj, Aalborg. 17/10-22, 23:58.
Finske Polarteknik leverer indvendige døre og brandsikre skillevægge til Coradia Stream.

https://www.polarteknik.fi/reference/dsb-denmark/

Anders

Gå op Sider:[1]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak