Velkommen til Jernbanen.dk forum. Log venligst ind eller registrér dig.

Generelt

- Dagens tips: Svar på et indlæg
Dagens tips: Svar på et indlæg
Af Administrator Tommy Nilsson, Ringsted. 11/04-22, 17:08.
Seneste redigering: 21/04-22, 10:37 af Tommy Nilsson
Hvis du vil svare på et indlæg i forummet, kan du vælge mellem hele 3 forskellige måder at gøre det på (Kun hvis du er logget ind):

  • Svar
  • Hurtig svar
  • Citér

1. Svar
Øverst til venstre og nederst til venstre i hver tråd er der en Svar-knap. Trykker du på den, kommer du til svarsiden med en mængde muligheder.
Emne-feltet er forudfyldt men du er velkommen til at ændre i teksten. Hvis du helt vil skifte emne, bør du oprette en ny tråd i forummet til dit nye emne.
Det store blanke felt er til at skrive dit svar i. Over feltet finder du en lang række redigeringsværktøjer lige fra fed skrift til indsættelse af en Youtube-video. Holder du cursoren hen over et ikon, får du en lille hjælpetekst der fortæller, hvad dette værktøj gør. Ønsker du f.eks. at gøre noget af din tekst fed, markerer du den pågældende tekst og trykker på det første ikon (med bogstavet B).
Undervejs mens du skriver og redigerer, kan du altid trykke på knappen Forhåndsvisning, for at se, hvordan det færdige svar ser ud. Du skal muligvis scrolle lidt op for at se forhåndsvisningen.
Bliver du afbrudt, inden du er færdig med din tekst, kan du altid gemme den som en kladde. Trykker du på knappen Gem kladde, bliver din tekst gemt som en kladde i op til 7 dage. Dine gemte kladder finder du ved at klikke på dit navn og vælge Forumprofil - Profiloplysninger - Vis kladde. Husk at alle kladder automatisk slettes efter 7 dage.
Når du er tilfreds med dit svar (og har tjekket for stave- og andre fejl under Forhåndsvisning), trykker du på knappen Gem og så er dit svar offentliggjort i forummet.

Vedhæft billeder
Du kan også vedhæfte billeder til dit svar (også kaldet at uploade billeder fra din egen enhed). Det gøres ved at klikke på linien "Vedhæftede filer mm.", hvorpå en lille menu ruller ned. Det er desværre lidt omstændigt at vedhæfte billeder i den nuværende version af forummet, men der arbejdes på at gøre det enklere.
Enten trækker og slipper du dine filer over Vedhæft feltet eller også trykker du på knappen Tilføj filer og vælger billederne fra din enhed. Du kan i princippet vedhæfte lige så mange billeder, som du har lyst til, men begræns det gerne til max 10 pr indlæg.
Vil du kun vedhæfte ét billede, uploader du billedet ved at trykke på knappen Upload. Vedhæfter du flere billeder, kan du uploade alle billeder på en gang ved at trykke på knappen Upload alle.
Når billedet er uploadet (og dermed vedhæftet dit svar), kan du vælge, om du vil sætte billedet ind i dit indlæg. Hvis dit billede er stort (over 1.000 pixels i bredden), bør du skrive 1000 i feltet "Indsat bredde (px)" for at skalere billedet ned til en passende størrelse. Så placerer du cursoren i teksten, hvor du ønsker billedet indsat og trykker på knappen Indsæt. Tjek gerne igen med knappen Forhåndsvisning, at alt ser rigtigt ud.
Følgende filtyper kan vedhæftes: doc, docx, gif, jpg, mpg, pdf, png, txt og zip.

Under teksteditoren er et emneresumé med alle indlæg i tråden, hvis du ikke lige kan huske, hvad der står i den tråd, du er ved at svare på. I højre side over hvert indlæg er en knap kaldet Citat, som du kan bruge, hvis du gerne vil have en bid af det indlæg med, som du er ved at svare på. Det er en stor fordel for andre læsere, hvis du angiver, hvad det er, du svarer på, i stedet for blot at skrive: "Jeg er helt enig".
Bemærk at der er en timeout på ca. 15 minutter i forummet, så hvis du er mere end 20 minutter om at skrive dit svar, bør du i stedet skrive det i Word eller lign. og derefter kopiere den færdige tekst over i editoren i forummet.

2. Hurtig svar
Hvis du blot har brug for at skrive et hurtigt svar i en tråd, finder du efter det sidste indlæg i tråden, en nem lille editor, der fungerer på samme måde som under Svar. Her kan du dog ikke vedhæfte filer eller citere tekst, men du kan gemme teksten som kladde og se teksten i Forhåndsvisning inden du trykker på Gem.

3. Citér
Den tredie mulighed for at svare på et indlæg er, at trykke på knappen Citér i højre side under det indlæg, du ønsker at svare på.
Her får du den samme editor som under Svar, men teksten fra det indlæg, du gerne vil citere, er indsat i tekstfeltet. Hvis det citerede indlæg er langt, kan du evt slette den del af teksten, der ikke er relevant for dit svar. Vær dog opmærksom på, at den citerede tekst altid skal starte med "[quote ..." og slutte med "[/quote]".
Som under Hurtig svar kan du ikke vedhæfte filer her, men du kan gemme teksten som kladde og se teksten i Forhåndsvisning inden du trykker på Gem.

For alle tre svartyper gælder, at du har 5 minutter, efter du har trykket Gem, til at redigere i dit offentliggjorte indlæg. Herefter er indlægget låst for redigering, og kun Administrator og Moderator kan herefter redigere det.

Tommy Nilsson
Webmaster
Jernbanen.dk

Gå op Sider:[1]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak