Avatar

Velkommen til Jernbanehistorisk forum

af Tommy Nilsson ⌂, Ringsted, 4/6 2012, 13:40 (4199 dage siden)
redigeret af Tommy Nilsson, 18/11 2020, 10:19

Velkommen til Jernbanehistorisk forum – stedet hvor jernbaneinteresserede diskuterer jernbaner fra de gode gamle dage!

Her følger en kort vejledning i brugen af forummet som jeg håber alle vil læse (og følge).

Forummet er åbent for både registrerede og uregistrerede brugere, dog er det kun registrerede brugere, der kan skrive i forummet. Jeg forventer en høflig tone i forummet og forbeholder mig ret til at slette såvel indlæg som brugere uden varsel.

Opret en konto
Du registrerer dig (opretter dig som bruger) ved at klikke på ”Registrer” i øverste højre hjørne og derefter udfylde felterne på skærmen. Du skal oplyse en gyldig email adresse idet der sendes en mail til adressen, som du skal kvittere for.
Fordelen ved at registrere dig er for det første, at du får mulighed for selv at skrive indlæg i forummet. Endvidere kan du i din profil skrive lidt om, hvad du interesserer dig for og derudover kan du lave dig egen signatur (underskrift), der bliver placeret under alle de indlæg, du skriver.
Du åbner din profil ved at klikke på dit eget navn (når du er logget ind) i øverste højre hjørne.

Maximum størrelsen på en signatur er 600 x 80 pixels og du kan bruge både tekst, tegninger og billeder. Det er tilladt at bruge de små tegninger fra Jernbanen.dk i din signatur (men kun i de to Jernbanen.dk fora) og du indsætter en tegning i signaturfeltet på denne måde:
(img) http://www.jernbanen.dk/Tegninger/Mini/DSB_Motor/DSB_MY2.gif (/img)
Paranteserne skal dog udskiftes med kantede [img] og [/img]

Husk også at krydse af i "E-mail adresse kan kontaktes" så andre kan skrive til dig via en formular i forummet. Din mailadresse vil ikke være synlig.

Prøv også at lege med de forskellige indstillinger i den øverste menulinie: ”Fold emner sammen”, ”Tabel visning” m.v. for at finde det layout, der passer dig bedst.

Skriv et indlæg
Hvis du vil oprette et nyt indlæg/emne, klikker du på ”Nyt emne” lige under overskriften. Hvis du vil svare på et eksisterende indlæg, klikker du på ”Skriv svar” under det pågældende indlæg.
Begge links fører til en side, hvor du kan skrive din tekst. Til højre for tekstfeltet er en række knapper som du kan formattere din tekst med (fed, kursiv, farver m.v.) Endvidere kan du peppe din tekst op med forskellige smilies.
Du kan også vise billeder i dine indlæg og det kan gøres på to forskellige måder; enten ved at linke til et billede, der allerede ligger på nettet eller ved selv at uploade et billede til forummet.
Hvis du vil linke til et billede på nettet, klikker du på knappen ”Billede” og kopierer billedets adresse ind i det lille vindue, der dukker op. Hvis Windows brokker sig, skal du blot trykke ok og prøve igen.
Vil du selv uploade et billede til forummet, klikker du på knappen ”Upload” og finder billedet på din harddisk i det vindue, der åbner. Maksimumstørrelsen på billeder i forummet er 1.000 x 800, så hvis dit billede er større, bliver det automatisk skaleret ned.
Når billedet er korrekt uploaded kommer denne besked: "Billede uploaded uden fejl" samt "Klik venligst på billedet for at indsætte det i dit indlæg". Klik på billedet og det bliver nu indsat i dit indlæg.

Bemærk at der er en timeout på ca. 20 minutter, så hvis du er mere end 20 minutter om at skrive dit indlæg, bør du skrive det i Word eller lign. og derefter kopiere den færdige tekst over i forummet.

Hvis lidt af højre side af forummet er udenfor skærmbilledet kan det skyldes, at skærmen kører i den "gamle" skærmopløsning på 1.024 pixels i bredden. De fleste nyere skærme kan køre i en højere skærmopløsning og her er en Windows vejledning til, hvordan du forøger din skærmopløsning. (Windows XP og Mac vejledning).

Forummets moderator er Bjarne Larsen, hvis anvisninger skal følges. Uoverensstemmelser skal rettes til undertegnede pr. mail.

Besøg også Jernbanen.dk´s forum og Signalpostens Modeljernbaneforum.

Svar gerne på dette indlæg, hvis du har spørgsmål til brugen af forummet.

God fornøjelse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Velkommen til Jernbanehistorisk forum - Tommy Nilsson, 4/6 2012, 13:40 [*]
HectorrailSvenska-lok
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak