Avatar

Gæt en søbred.....

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 29/7 2012, 10:17 (4287 dage siden) @ Gert

I baggrunden ses sygehus syd i Aalborg . Det er lergraven til cementfabrikken Danmark - den ligger på grunden til eternitfabrikken.

Det er rigtigt!

Området har i årenes løb ændret sig meget. Bl.a. er graven syd for banen blevet fyldt op.

[image]
Sidespor til Dansk Eternit-Fabrik A/S i 1944

[image]
Sidespor til Dansk Eternit-Fabrik A/S i 1979

Sidesporet er intakt fra Aalborg station og frem til et stykke før Haandværkervej. Herudover ligger der et par hundrede meter fra Sønderbro og mod vest inkl. et komplet sporskifte (med ost), der gav adgang til sidespor til den bygning, som - jf. kortet - ligger på hjørnet af Haandværkervej og Naalemagervej. Bygningen ligger i virkeligheden parallelt med jernbanen og ikke som anført på kortet.

Skulle der være nogen af Forums læsere, der har billeder af/fra sidesporet (såvel selve Danmarkssporet som side-sidesporet) er jeg meget nysgerrig efter at se disse.

Med hensyn til bygningen på gættebilledet:

[image]

Jeg kender ikke dens oprindelige funktion. I første omgang troede jeg, at man måske havde anvendt den i forbindelse med ler-opgravningen, men efter at have studeret diverse gamle luftfotos m.v., tror jeg ikke, at det er tilfældet. På et enkelt kort er der anført teksten "Transformatorstation", men det er ikke muligt at fastslå, om denne betegnelse vedrører den afbilledede bygning eller en anden bygning i dens nærhed. Bygningens placering i forhold til sporet gør dog, at den sandsynligvis har haft en eller anden relation til omladning af gods til eller fra jernbanen.

[image]
Luftfoto 6. maj 1970. Bygningen er placeret i den røde cirkel. Til højre er markeret side-sidesporet.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak