Avatar

På tur med H 800

af shipmik, søndag 05. august, 2012, 11:03 (2509 dage siden) @ Georg Schmidt

Flot billede, som jeg aldrig selv fik taget. Men maskinen var berømt og elsket i Aalborg, hvor min far var fyrbøder i 1950'erne. H. 790 blev passet - og passet på - af Aalborg-folkene og den gik som en drømt har han fortalt. Det var en fantastisk H-maskine modsat maskinerne fra 783 til 788. Og de var kede af det, da den blev sat ud til at trække rundt med skinneslibetoget. "Det blev den fuldstændig ødelagt af", hedder det i overleveringen. At maskinen betød meget for Aalborg-folkene har også givet sig udslag på den måde, at den klub af pensionerede lokomotivførere og lokomotivmestre, som findes i Aalborg, og som min far var medlem af til sin død i 2010, hedder Klub H. 790. De har et lokale på Aalborg station, og der har de såmænd fået fremskaffet det originale røgkammer nummer sklit, der hænder næsten som et alter for de gamle drenge.

Mvh
Bent Mikkelsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense åbnede i december 1873 som en af de første sukkerfabrikker i Danmark. Sydfynske Jernbaneselskab forestod i starten driften på fabrikken indtil man selv begyndte at indkøbe brugte lokomotiver. Her er historien om Odense Sukkerfabrik.
 Læs artiklen 

Lokomotivfabrikker

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen