Design af venstresporssignaler

af Jens H. Bondesen, 13/10 2013, 14:47 (3819 dage siden) @ Erik Olsen

Hvor mange dobbeltsporede strækninger har i øvrigt fortsat deres VM og VM/DS-signaler i behold, dvs. ikke ombygget til vekselspor?

Hej Erik,

Af strækninger, der oprindelig var udstyret med linjeblok for dobbeltspor med venstresporskørsel, er det faktisk kun Høje-Taastrup - Roskilde, der er ombygget til vekselsporsdrift (ca. 1988).
København H - Skelbæk er formelt også ændret for et par år siden, men det skyldes alene at man fik to hovedspor for samme køreretning, hvilket gjorde at begreberne for højre- og venstresporskørsel ike længere var entydige. Teknisk er det automatisk linjeblok type DSB 1969 med HKT (for højresporskørsel) som på resten af S-banen syd for Lyngby. Dog er der opstillet U-signaler på Skelbæk i stedet for VU-signaler.

Linjeblok for vekselssporsdrift er etableret alle steder, hvor der siden 1988 er udbygget til flere spor og hvor dobbeltsporede baner har fået linjeblok. Dette gælder dog ikke S-banen, hvor både Ballerup - Frederikssund, Ringbanen og Hellerup - Lyngby har fået linjeblok type DSB 1969 med HKT.


Og så fik du mig alligevel til at gennemgå TIB:

Nogle af de oprindelige VM-stationer er forsvundet. Langeskov er som den eneste(?) nedlagt helt (hverken VM-signaler eller sidespor), mens disse seks: Viby Sj, Kværkeby, Fjenneslev, Forlev, Snoghøj, Skodsborg er blevet opgraderet til rigtige togfølgestationer.

Tilbage er altså disse 10 VM-stationer:
TIB 1:
- Frederikslund (Sorø-Slagelse)
- Bred (Tommerup-Årup)
- Gelsted (Årup-Ejby)
- Nørre-Åby (Ejby-Kavslunde)
TIB 2:
- Mogenstrup (Næstved-Lundby)
TIB 23:
- Pjedsted (Fredericia-Børkop)
- Tvingstrup (Horsens-Hovedgård)
- Hylke (Hovedgård-Skanderborg)
- Stilling (Skanderborg-Hørning)
- Hasselager (Hørning-Århus)
Hvoraf nu kun Hasselager har sidespor.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak